Drama na ulicama Francuske – Tri osobe ubijene

Drama na ulicama Francuske – Tri osobe ubijene

Najmanje tri osobe su poginule, a još osam je ranjeno tokom nasilja i sukoba bandi u francuskom lučkom gradu Marseju, saopštila je danas policija.

Tri odvojene pucnjave pojačale su bojazni od osvetničkog nasilja i odmazdi među rivalnim bandama i rastućeg nasilja nakon niza smrotnosnih obračuna u posljednjih mjesec dana.

Šef regionalne policije Frederika Kamileri rekao je da je rat za teritorije bandi skoncentrisan na zloglasni sjeverni dio grada, na kvart Paternel.

– Ovaj kraj je povezan sa praktično svim ubistvima u posljednjih nekoliko mjeseci u Marseju i sa zaraćenim stranama koje se bore oko mjesta za prodaju droge i koje su ušle u ciklus osveta, vendete, izjavila je ona.

Kamilerijeva je istakla da je većina žrtava “veoma nisko” u mrežama koje kontrolišu narko-bande.

Marsej je značajna luka ili evropski ulaz za drogu kao što su kokain i marihuana.

Dva muškarca starosti oko 20 godina poginula su noćas u sukobima bandi u naselju Kastelas u sjevernom dijelu grada. Policija je na mjestu obračuna pronašla 50 čaura.

Lokalna policija saopštila je da je jedan šesnaestogodišnji dječak poginuo sjeverno od istorijskog centralnog dijela grada u zloglasnom kvartu La Žolijet, dok se ljekari bore za život jedne osobe koja je bila sa njim. Teško je ranjen još jedan četrnaestogodišnji dječak.

Najmanje 32 ljudi ubijeno u nasilju i sukobima bandi u Marseju tokom prošle godine, što je najveći broj od 2016. godine, dok je od početka ove godine ubijeno 13 ljudi.

(Srna)  Foto: Ilustracija

CATEGORIES
Share This