Dijaspora: Podrška opoziciji u RS, stop gušenju medija!

Dijaspora: Podrška opoziciji u RS, stop gušenju medija!

“Dijaspora iz Njemačke podržavaju demonstracije opozicije Republike Srpske koje će biti odrzane u subotu, 02.10.2021. u Banjaluci, zbog prijetnje zatvaranja nezavisnih BN Televizija i afere “Kiseonik”, stoji u saopštenju za javnost Srpskog Kulturnog Foruma Minhen.

Srpski Kulturni Forum Minhen poziva na protest, u isto vrijeme kao u Banjaluci, u subotu, 02.10.2021 godine 17:30 sati, Brandenburger Tor, Pariser Platz, BERLIN.

“Sloboda govora i pisma nesmije biti prekrsana. Uloga nezavisnih medija i novinara u civilnoj Bosni i Hercegovini je osnovna tačka za ostvarenje demokratije sve tri naroda.  #stop medijskom mraku #stop tiraniji #nedamo ugasiti nezavisnu BN-Televiziju #stop gusenju”,navedeno je u dopisu dijaspore iz Njemačke.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na stranačkom skupu na Kozari poručio da se u Republici Srpskoj najbolje živi, vrijeđajući one koji su iz raznih razloga morali da napuste Republiku Srpsku.

“… A onda kada nam se vrate u iznajmljenim automobilima i za nekoliko dana spucaju sve svoje plate da bi se pokazali kako su moćni, odlaze na teške poslove koje rade tamo negdje na zapadu i kažu da im je dobro, a nama je najbolje ovdje – poručio je Dodik.

(BN  Foto:RSE)

CATEGORIES
Share This