Danas telefonski razgovor Putina i Bajdena

Danas telefonski razgovor Putina i Bajdena

Predsednik Džozef Bajden razgovaraće sutra telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o aktuelnim temama, saopštila je Bela kuća.

Taj razgovor dotaći će se i predstojećih diplomatskih angažmana s Moskvom.

Kako se navodi u saopštenju, Bajdenova administracija je uključena u sveobuhvatnu diplomatiju sa svojim evropskim saveznicima i partnerima, konsultujući se i koordinirajući zajednički pristup u odgovoru na rusko vojno prisustvo na granici sa Ukrajinom.

Predsednik Bajden je razgovarao sa liderima evropskih država, a zvaničnici američke administracije su se multilateralno angažovali sa NATO-om, EU i OEBS-om.

Zvaničnici su takođe održali brojne konsultacije sa svojim kolegama, uključujući one iz zemalja istočnog krila NATO i to bilateralno i u formatu B9, kao i sa Ukrajinom, saopštila je portparolka Nacionalnog saveta za bezbednost SAD Emili Horn.

“Putinov telefonski razgovor sa predsednikom SAD zakazan je za sutra kasno uveče”

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov Kremlj danas je potvrdio da će ruski predsednik Vladimir Putin sutra telefonom razgovorati sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

”Istina je. Putinov telefonski razgovor sa predsednikom SAD zakazan je za sutra kasno uveče”, rekao je Peskov za TASS.

.Dva predsednika su inače 7. decembra održala dvočasovni sastanak putem video poziva, na kojem je u fokusu bila situacija oko Ukrajine, a takođe se razgovaralo o bilateralnim odnosima, pitanjima sajber bezbednosti i iranskom nuklearnom sporazumu, navodi TASS.

(Tanjug Foto: EPA-EFE/MIKHAEL METZEL/SPUTNIK/KREML)

CATEGORIES
Share This