CGTN Amerika: Zajedno za ljepšu budućnost

CGTN Amerika: Zajedno za ljepšu budućnost

Američki odsek Kineske globalne televizijske mreže CGTN Amerika pokrenuo je medijsku akciju „Zajedno za zajedničku budućnost”. Program uključuje video poruke poznatih gostiju, očekivanja starijih članova Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i olimpijaca na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu 2022. godine, kao i proslavu kineske Nove godine u Vašingtonu.

Predsednik Kineske medijske grupe i glavni urednik Šen Haisijung poslao je video poruku u kojoj je svet upoznao sa najsavremenijim 5G studiom za striming uživo.

Šen u svojoj video poruci poziva medijske kolege iz celog sveta da koriste studio koji je izgrađen u brzom vozu i koji će se koristiti tokom ZOI.
Ambasador Kine u SAD-u Ćin Gang poslao je specijalnu video poruku ljubiteljima hokeja na ledu, rekavši da ljudi vole ovaj sport jer on odražava „sportsko umeće međusobnog poštovanja“ i „fer pleja“.

Ambasador je takođe rekao da Zimske olimpijske igre u Pekingu koriste najbolju tehnologiju za pravljenje leda na svetu i da će proizvesti „nultu emisiju ugljenika“.

Stariji član Međunarodnog olimpijskog komiteta Dik Paund zajedno sa ostalim olimpijskim ličnostima, takođe je podelio svoje uzbuđenje zbog predstojećeg takmičenja u Kini.

Nekoliko američkih olimpijaca, uključujući trostrukog američkog osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama Šona Vajta, izjavilo je da imaju velika očekivanja od predstojećih Igara.

Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. poklapaju se sa kineskom novom godinom. CGTN Amerika organizovala je proslavu sporta, jedinstva i sreće za predstojeću godinu tigra u “Capital One Areni” u Vašingtonu. Obožavaoci su tom prilikom dobili poklone, uključujući plišane tigrove i pande.

(Agencije)

CATEGORIES
Share This