Britanski premijer pitao beskućnika da li se bavi biznisom

Britanski premijer pitao beskućnika da li se bavi biznisom

Britanskog premijera Rišija Sunaka kritikovali su zbog neprijatnog razgovora sa beskućnikom dok je volontirao u narodnoj kuhinji pred televizijskim kamerama.

Sunak je juče posjetio prihvatilište, gdje je poslije kraćeg razgovora pitao čovjeka da li se bavi nekim poslom, prenio je britanski list “Gardijan”.

Čovjek je odgovorio da je beskućnik. Britanski premijer je zatim govorio o svojoj prošlosti u finansijskoj industriji i pitao da li bi to bilo nešto u šta bi čovek želio da se upusti.

Čovjek je potom odgovorio da ne bi imao ništa protiv, ali da bi prvo volio da preživi Božić.

On je objasnio da se nada da će mu neka humanitarna organizacija naći privremeni smještaj tako da na Božić ne bude na ulici.

Zamjenica lidera laburista, Anđela Rajner, opisala je razgovor kao mučan, a poslanica Laburističke partije Stela Krizi je rekla da je gledajući scenu zabrinuta da premijer misli da biti beskućnik znači da samo trenutno nema mjesto za stanovanje, prenosi Tanjug.

Sunak je iskoristio posjetu da naglasi da je vlada obećala dvije milijarde funti da riješi problem beskućnika u periodu od tri godine.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This