Britanski mediji: Spremamo se za rat sa Rusijom

Britanski mediji: Spremamo se za rat sa Rusijom

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je Zapad da se pripremi za produženi sukob u Ukrajini koji bi mogao da traje nekoliko godina, dok britanski mediji pišu o potrebi da se tamošnja javnost pripremi na rat sa Rusijom.

Džonson je takođe napomenuo da će Zapad morati da finansira obnovu Ukrajine nekoliko goddina.

U isto vrijeme “MIRROR” piše da je britanskim vojnicima rečeno da se spremaju za rat protiv Rusije – i pripreme svoje voljene.

Zastavnik Pol Karni rekao je da vojnici treba da pripreme svoje porodice za mogućnost da budu poslati u Ukrajinu da se bore protiv Rusije u ratu koji traje šest mjeseci, piše ovaj britanski medij.

U vijesti se kaže da trupe moraju biti spremne da se bore protiv Rusije – i da treba da upozore svoje voljene na potencijalni sukob.

Zastavnik Pol Karni upozorio je da se britanska vojska sada „formira da odgovori na prijetnju iz Rusije i da je spremna da se suprotstavi svakoj agresiji“.

Došlo je vrijeme da se „porodice i voljeni“ pripreme za mogućnost slanja na istok.

On je rekao da se svijet promijenio od invazije Vladimira Putina na Ukrajinu 23. februara – prije šest mjeseci u utorak – i da britanske trupe „moraju biti spremne za novu stvarnost“.

Carnei – najviši vojni oficir za zastavu – napisao je u časopisu Soldier: „Želim da svi provjerimo da li smo fizički sposobni za operacije. Takođe je važno da pripremimo najmilije i porodice, kojima je često najteža uloga u našem odsustvu.

Cafe.ba

CATEGORIES
Share This