Britanska ministarka u panici zbog Albanaca: Engleska je pod invazijom

Britanska ministarka u panici zbog Albanaca: Engleska je pod invazijom

 

Velika većina su pritom odrasli neoženjeni muškarci koji traže posao, a čini se da je sve veći broj kosovskih Albanaca koji se identifikuju kao Albanci, misleći da imaju veće izglede za pronalaženje posla, posebno u građevinarstvu, u kojem imaju dobru reputaciju.

No, osim traženja posla u legalnim djelatnostima, priliv je izazvao zabrinutost zbog povezanosti s kriminalnim skupinama.

U lancu trgovine ljudima u sjevernoj Francuskoj posrednici su uglavnom kurdske krijumčarske bande, dok Albanci koji regrutuju ljude zarađuju proviziju za svaku osobu koju proslijede, piše “London Tajms”.

Dakle, Albanci su ti koji opskrbljuju kurdske bande ljudima, a Kurdi su zaduženi za osiguravanje opreme kao što su čamci, motori i prsluci za spasavanje. Albanski posrednici sebe predstavljaju kao “agente za nekretnine” i upozoravaju migrante da ne kontaktiraju s krijumčarima ljudi.

U Ujedinjenom Kraljevstvu takođe postoje albanski “posrednici” koji regrutuju migrante preko rođaka ili pak kriminalnih skupina.

Najčešće su krijumčari ljudi prevozili migrante kamionima, a to je putovanje iz Albanije obično koštalo oko 24.000 evra.

Čamcima je prelazak preko Kanala, jasno, jeftiniji, a migranti plaćaju između 3000 i 5000 evra.

Regruteri rade u svim većim gradovima u Albaniji i objavljuju stotine oglasa na društvenim mrežama, uglavnom na Tik-toku, piše “London Tajms”.

Sputnjik

CATEGORIES
Share This