Biće uništeni, svi do posljednjeg. “Nikome nećemo podnositi izvještaj”

Biće uništeni, svi do posljednjeg. “Nikome nećemo podnositi izvještaj”

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ta zemlja odlučna u namjeri da uništi Radničku partiju Kurdistana, “sve do poslednjeg teroriste”.

“Teroristička organizacija, koja je pretrpjela velike gubitke u operacijama koje je Turska provodila duž svojih južnih granica, pokazala je svoje prljavo lice prolivajući krv nevinih ljudi minobacačkim napadima na civilna naselja na našim granicama”, rekao je Erdogan.

Nakon sjednice vlade u Ankari, turski predsjednik je istakao da se nastavljaju koraci za uspostavljanje bezbjednostnog pojasa, dubokog 30 kilometara uz svoje granice.

“Nije nam potrebno ničije odobrenje, dok preduzimamo korake koji se tiču bezbjednosti naše domovine i našeg naroda i nikome nećemo podnositi izvještaje”, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik je istakao da praznim pretnjama niko neće primorati Tursku na pozicije suprotne njenim vlastitim interesima na političkom, diplomatskom, ekonomskom i vojnom planu.

“Niko ne treba biti uznemiren vojnim operacijama Turske, s ciljem proširenja bezbjednosnog pojasa”, zaključio je Erdogan.

Turska od 20. novembra sprovodi vazdušnu operaciju protiv sirijskog krila zabranjene Kurdistanske radničke partije na sjeveru Sirije. Napadi su izvedeni na grad Kobani, kao i na sjever Iraka.

 

(B92)

CATEGORIES
Share This