Atina: Sukobi tokom saslušanja hrvatskih navijača

Atina: Sukobi tokom saslušanja hrvatskih navijača

Ispred zgrade suda u Atini, gde su danas desetine uhapšenih navijača zagrebačkog Dinama davali izjave, izbili su sukobi.

Oko 200 navijača atinskog AEK-a okupilo se ispred kompleksa suda, a neki su bacali flaše vode i druge predmete na policijske i televizijske ekipe, preneo je AP. Za sada niko nije uhapšen niti povređen.

Državna televizija ERT objavila je da su glavni osumnjičeni tri Grka, jedan Hrvat i jedan Albanac, s obzirom da su prilikom hapšenja kod albanskog i hrvatskog državljanina pronađeni džepni noževi sa tragovima krvi.

Od trojice Grka, dvojica su navijači suparničkog grčkog tima i već su poznati policiji zbog toga što imaju krivični dosije. Jedan od njih je ranije hapšen četiri puta, drugi jednom, dok je za trećim osumnjičenim Grkom potraga u toku, iako je već identifikovan.

Kako prenosi ERT, nastavljaju se laboratorijske analize uzetog genetskog materijala od uhapšenih huligana, a na noktima žrtve otkriven je DNK počinioca ili izvršilaca.

U Atini su se u ponedeljak sukobile pristalice fudbalskih klubova AEK iz grada domaćina i Dinama iz Zagreba.

Grk Mihalis Kacuris (29) preminuo je od više uboda nožem zadobijenih tokom tuče više desetina navijača koja se dogodila dan pre utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu AEK-a u atinskom predgrađu Nea Filadelfija.

Zbog povreda su zbrinuta još četiri Grka i četiri Hrvata, a uhapšeno je oko 100 ljudi, uglavnom navijača Dinama.

Kacuris je tokom dana sahranjen u Elefsini, svom rodnom gradu, 25 kilometara zapadno od Atine. Lokalne vlasti prekinule su nekoliko javnih događaja uoči sahrane u znak žalosti.

Porodica Kacuris pozvala je da se na sahranu ne nose venci, već da se taj novac uplati na račun fonda za lečenje dece obolele od raka.

(Tanjug/Foto: Anadolija)

CATEGORIES
Share This