Amerika nudila 20 miliona dolara za informacije o njemu: “Pao” Narko de Narkos (VIDEO)

Amerika nudila 20 miliona dolara za informacije o njemu: “Pao” Narko de Narkos (VIDEO)

Rafael Karo-Kvintero (69), jedan od osnivača narko kartela Gvadalahara, poznat pod nadimkom Narko de Narkos, uhapšen je u meksičkom gradu Gvačoči.

Devet godina nakon izlaska iz zatvora, Karo-Kvintero je ponovo uhapšen, potvrđeno je u petak meksičkom portalu “Infobae”.

Za poznatim narko bosom su izdata dva naloga za hapšenje – jedan je izdao meksički državni tužilac, a traže ga i Sjedinjene Američke Države.

Pravosuđe SAD ponudilo je nagradu od 20 miliona dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja, što je bila najveća ponuđena nagrada za jednog bjegunca.

Do skoro, FBI ga je smatrao jednim od deset najtraženijih ljudi na svijetu. Na potjernici FBI piše da je Karo-Kvintero trenutno član Sinaloa kartela, gdje je i rođen.

– Bio je sakriven u planinama i nije silazio odatle – rekao je bivši šef DEA Mark Vidžil za “Milenio”.

Stručnjaci ističu da je ovo najvažnije hapšenje u šestogodišnjem mandatu predsjednika Meksika Andresa Manuela Lopeza Obradora, čak važnije i od hapšenja narko bosa Hozea Antonija Hepeza Ortiza, vođe moćnog kartela Santa Rosa de Lima, koji je uhvaćen u oktobru 2021.

Karo-Kvintero je tražen zbog navodnog učešća u otmici, mučenju i ubistvu specijalnog agenta DEA Enrikea Kikija Kamarene 1985. godine.

On je zbog toga i uhapšen u Kostariki iste godine i izručen je Meksiku, gdje ga je sud osudio na 40 godina, ali ga je sud oslobodio posle odležanih 28 godina, 2013. godine. Međutim, dvije godine kasnije sud je ponovo izdao potjernicu za njim.

Karo-Kvintero je sa Migelom Anhelom Feliksom Galjardom i Ernestom Fonsekom Kariljom osnovao kartel Gvadalahara.

Popularna serija “Narcos” je snimana po njegovom “djelu”

Sršskakafe

CATEGORIES
Share This