Žrtvovanje piona

Žrtvovanje piona

Nema tu više šta da se priča, otcepljujemo se. Kad smo mogli da se odvojimo od realnosti i Radovanovim (neprijatno je koliko dobro vodimo državu) očima gledamo stvarnost, što ne bismo i od normalnog sveta?! Baja je odlučio da nas konzervira, takoreći hermetički zatvori. Da može kao botulinusov bacil da se razbaca, raširi sve do granica konzerve i zatruje i poguši sve u njoj. Uostalom, to što je manje gorštak, a više sirovina, nije ga sprečilo da prigrli moto “Može biti samo jedan!”. Sad se sprema za partiju šaha. Pioni će biti žrtvovani, pa i sama tabla. Igračima je najvažnije da imaju siguran plan za evakuaciju.

Sabirali su se prošle nedelje utisci posle prijedorskih izbora.

Nešić je javnosti obznanio da od njega nema ni boljeg ni popularnijeg. I njemu je prosto neprijatno kad se pogleda u ogledalo. Zapahne ga vonj obrazovanja, elokvencije i poštenja kad uspe da uhvati pogled svog odraza.

Koliki mu je stepen popularnosti ne može ni da izračuna, jerbo izgleda kao da je sa računskim operacijama na Vi. Ali, oslanja se Nenad na ono šesto čulo koje mu kaže da mu se niko ne može primaći.

“Gde god dođem, ljudi mi se bacaju pod noge. Skoro da sami traže da ih gazim. Evo da zatražim da ih jašem, bilo bi ih da čekaju u redu . Tako nešto svet još nije video. Ma, to ni u knjigama nema”, oduševljeno je uzviknuo Nenad ne znajući za zemlju ministara i svinja u kojoj su se utrkivali da budu jahani.

Naša je, opet, sreća što on ne čita. Da je drugačije, shvatio bi da stvarnost ima prostora da se popravi i postane kao ona iz satire. Nešić bi tamo bio još uspešniji jerbo je zemlja kao pisana za njega.

Za Radovana je, recimo, i ova odlična.

“Ništa ja tu ne bih dirao. Uspeli smo da napravimo sve ambijente najboljim, ne samo poslovne i ne samo na ovom svetu, nego i u celoj galaksiji. Kladim se da tamo ne mogu ovako da se brinu za radnike i borce, majke i infrastrukturu. Ehej, ja od marke pravim dve i njih, ovako nesebičan, dajem penzionerima. Zamislite kad im penzija skoči za dve marke, pa krenu u šoping. Kažu da onda pominju i mene, ali se sete i moje majke, što je baš lepo”, pričao je razneženo premijer.

Za šefom nije mnogo zaostajala ni ministarka finansija. Sastavila je budžet lep kao lutka. Doduše, zamerili su joj što je psovala na sednici skušptine, ali treba i Zoru razumeti. Ponela je energija svojstvena tom dobu, nema ona strpljenja za zamerke kad već zna najbolje. A uspela je da spakuje 4 milijarde i kusur (čista magija) i još se neko buni.

Da se zna, 4 hiljade miliona koje su iscedili neće pokrpiti troškove budući da su Radovan, Baja i kompanija naviknuti na avione, odela, putovanja i život na visokoj nozi. Zato će teškog srca i u sledećoj godini morati da nas zadužuju.

Kad već hoćete da vas najbolji vode, moraćete da platite. Sloboda košta, a ja vas oslobađam decenijama. Pošteno je i minuli rad da mi platite”, odbrusio je Baja nekim kritičarima.

Neće biti lako, ali, ako neko može da vas oslobodi, onda sam to ja. Nemci zatežu, ali ću se ja pacovskim kanalima probiti na Londonsku berzu. Maher sam za te stvari. Uspešno zadužujem od ‘98.”, rekao je Baja postavljajući figure za partiju šaha sa strancima.

Top iz Mađarske i lovac iz Slovenije će anulirati nemački napad sankcijama. Na koju figuru će igrati sa Amerikancima, ostaje da se vidi. Vrlo verovatno je da će pribeći blefu sa ruskim kraljem. U situaciji u kojoj je, a to je- sve ili ništa, o pionima neće voditi računa.

Njih je spreman prve da žrtvuje

CATEGORIES
Share This