Život u kaknju

Život u kaknju

I inače je SDA bila u problemu prošle nedelje. SAD ih je optužila da javno podržavaju, a tajno potkopavaju istrage o korupciji i rade na podeli. Onda im je SDA poručila da im vrate slova koja su pretumbali, pa ih je Bakir u vreći odneo u rudnik.

“Najbolje je da ih tamo ostavim. Nema šanse da iz jame iskoče i raji mi pune glavu glupim idejama o demokratiji i ostalim slobodama. Oni koji su hteli slobodu, otišli su. Ovi ovde vole kad ih kinjim”, razmišljao je naglas Bakir.

Međutim, SAD je ipak našao trsku da se oglasi, a po svemu sudeći će i Nemci kroz Bundestag prozvati giliptere koji nam otimaju užinu svih ovih godina.

Spremni da uzmu sve, a ništa da daju, godinama nas drže kao taoce.

“Zašto ste čekali da čika mora da lupa po prstima? Lepo sam vam rekao da će para za izbore biti. A vi se glupirate i onda u zadnji tren kukumavčite: nemoj čiko da nas tučeš. Balavurdijo jedna!”, uzviknuo je predstavnik čiju visinu u RS spočitavaju.

“Meni se čini da je onako, osrednje visine”, rekla je Željka zavrćući rukave.

“Potpuni je nered u ovoj svetskoj zajednici. Ja ću to pospremiti očas posla”. Pošto nije znala odakle da krene, otišla je za Foču, a potom i za Beograd. Nekako joj se učinilo da bi tamo mogla na pamet da joj padne ideja šta će i kud će od oktobra.

“Šta osrednji, vidiš da je nizak kao mali predstavnik, što on i jeste. Pa za njega u Bakincima na pijaci ne bi dali ni džak šljiva. I to onih što se u kacu za rakiju meću”, rekao je Baja iznerviran što je morao da sedi za istim stolom sa ostalim delovima Predsedništva.

“Ko ne može u Makedoniju? Da se meni ide, ne postoji Pendrekovski koji bi mogao da mi zabrani. Nego, bio sam u tom Ohridu i, pravo da vam kažem, nije nešto. A ni Solun mi se ne sviđa. Da nešto vredi još bi Ćirilo i Melodije živeli tamo. Nego, ja ću u Brisel, onaj Mišel me je zvao . Sad ćemo u avionu da razvijemo taktiku da pokorimo Evropu. I nemojte me više zadržavati. Moram da tužbe pišem protiv Šmita i Slovenaca i graditelja hidrocentrala, a ako me naljutite, tužiću i vas”, rekao je glavni baja, koji to više nije. Tek senka nekadašnjeg.

U nedelji iza nas su lekari stali u odbranu Šeranića, a premijer je branio kupce ogreva.

“Ja bih da ih zaštitim, ali mi ne daju ovi Bošnjaci. I šta da vam radim sad. Snalazite se sami”, demonstrirao je svoju ulogu u ovom društvu premijer.

Ukratko, imali smo priliku da vidimo i da ono što je čoveku pošlo za rukom još u antici, mi nikako da savladamo.

I dalje nas potopi iole obilnija kiša, što samo po sebi govori u kakvom smo kaknju.

I dok su Šveđani stigli dotle da im se kontejner maznim ženskim glasom obraća sa: mmmmm…hvala, nas takoreći čim otvorimo oči straše da nam života bez branilaca nema. A on sve bedniji.

Eto dokle smo dogurali.

Mirne duše konstatujemo da smo i prvu četvrtinu 21. veka proćerdali

CATEGORIES
Share This