Vreme silovanja – Učitelj glume Mika Guru – srpski Džefri Epštaj

Vreme silovanja – Učitelj glume Mika Guru – srpski Džefri Epštaj

Sećam se upada delegacije Jehovinih svedoka u redakciju DEM-a sredinom devedesetih godina prošlog veka zbog objavljene ispovesti odbegle pripadnice te sekte. Devojka je optužila vođu za seksualno zlostavljanje i to u prisustvu svoga izabranika koga je guru ubedio u neophodnost edukacije pravilnog obavljanja bračnih dužnosti. Mladi par potčinjen volji svog “duhovnika”, preokupiranog telesnim zadovoljstvima u početku je prihvatio “praktičnu obuku”, da bi se nakon izvesnog vremena suprostavio otkazujući poslušnost što je izazvalo erupciju gneva kod ostalih pripadnika sekte ali i nerazumevanje nadležnih organa zbog činjenice da je dotična dobrovoljno pristala na seksualni odnos sa učiteljem.

Naslov te ispovesti bivše pripadnice Jehovinih svedoka “ Uči ih Guru da ga turu” , neponovljivog Zorana Bogavca, danas je više nego aktuelan u ogledalu najnovije afere u čiji je glavni protanista učitelj glume Mika Aleksić, koji je, navode mediji, godinama za vreme nastave seksualno, u posebnoj šok sobi, silovao maloletne učenice glume, stoji u krivičnoj prijavi. Seksualno iživljavanje imalo je obrazovni karakter i odvijalo u duhu boljševičke maksime “ovo je za tvoje dobro”.

“ Seks bitan zbog zdravlja”, strogim glasom je govorio, svedoče njegove žrtve.

Nastavu je počinjao molitvom “ Oče naš”, kao delom scenarija da se maskira opskurna strategija seksualnog manijaka i stekne privid hrišćanskih svetonazora na kojima je počivala njegova etička doktrina.

Mada nije isljučena mogućnost totano podvojene ličnosti. Svetac i razvratnik. Omiljeni profesor vlasnik kultne škole za buduće glumce, sjajan pedagog sa izgrađenim autoritetom u umetničkim ali i javnim krugovima sa jedne i nezrelo- neiživljeni bludnik i sadista sa druge strane.

Manirom prepredenog manipulatora devojkama je zabranjivao da bilo šta govore roditeljima o aktivnostima tokom nastave, potencirajući stav “da svaka žena mora da ima svoju tajnu, ukoliko je nema nije žena”.

Da apsurd bude veći umetnička ili glumačka čaršija je znala za opskurni život svog kolege. Veliki Leka, eks ministar kulture, bivši iskušenik, dopisni Hilandarac, je svoju decu ispisao iz Mikine škole. Znao je ali je ćutao. Ali ne prestaje da prozove druge za sve i svašta!?

Leko, morališeš po trgovima, prozivaš vlast, a ćutiš o ovakvim gnusobama i spodobama kao što je Mika Guru Aleksić. Milena Radulović, mlada glumica je probila led. Sada je čeka ponovno silovanje javnosti. Linč moralnih nakaza, muškobanjastih žena, opskurnih advokata i nadobudnih političkih prostitutki koje su javno čerečile Igora Jurić, čija je počivša kćerka Tijana monstruozno umorena od strane seksualnog manijaka.

Milena Radulović, je savladala strah i probila mrak. Iz silovene duše odlomila je parče života godinama zamotano u plastičnu kesu košmarnih uspomena. Okrivljivala je sebe. Mešali su se samokrivica, stid i osećanje opoganjenosti. Ali je uspela da iznese taj zadah gadosti koji zaudara našim vremenom.

Ali nije Mika Guru usamljen. Puna je Srbija takvih predatora, uglednih i prefinjenih. Nedodirljivih i pitanje je da li će Mika biti žrtvovan zarad zaštite nekih moćnijih pedofila o kojima bruji čaršija.

Puna je Srbija, a svet još više uglednih Malčanskih berberina. Siledžija iz Malče je, uz šišanje duše i silovanje sekao kosu. To je osveta majci – edipov sindrom zlostavljane dece. Koliko takvih zlostavljanih sinova postaju zlostavljači!?
Ne tako davno je silovana žena bila prokužena taman toliko koliko i devojka koja izgubi nevinost pre braka. Stoga se sve krilo u devet jama, a nasilnici su ostajali nedodirljivi poput Rudničkog bika – Sali Age, ili brata mu Kučuk Alije takođe siledžije. Sali Aga je uveo zakon prve bračne noći. Može se reći da je bio preteča izbora za mis. Diljem Rudničke nahije sakupljao bi devojke i birao tri najlepše. Jedna da ga služi, druga da drži barjak, treću da obljubi. Svadbarina ili Zakon prve bračne noći predviđala je da Aga prvi spava sa mladom.

E tako je nastala i čuvena sevdalinka “ Ne klepeći nanulama”. Dok je aga na divanu sa mladim ašikovao domaćim je šetao drvene nanule po avliji. Od tog vremena se govorilo da se prva paščad u vodu bacaju. U prevodu prva deca su se davila. Preventivno! Ta jadna majka je tugovala za umorenim čedom ma čije bilo. Danas je čedimorstvo praksa, dok su zakoni za nasilnike suviše blagi a sudska praksa sramna, što potvrđuje i presuda glumcu pedefilu Goranu Jevtiću.

“Muzika koju izvodi Biljana Krstić je kuknjava silovanih žena. To možda jeste melos stare Srbije, ali to je krik žrtve. Koliko je samo u ratovima silovanih žena. I to je deo nasleđa, tvrdi Nenad Gavrilović, razboriti travar sa Romanije citirajući samurajski postulat : Odrubljivanje glave jednom zlikovcu je oslobođenje i spas za hiljade nedužnih ljudi.
Da li će jedna “odrubljena” glava probuditi naše učmale egoistične živote.

I još nešto – Milena je okuražila još nekoliko devojaka, nije usamljena. Tortura je trajala godinama, stara čuvarka tuđeg morala čije prezime oslikava Mikino “edukovanje” nazvala ga je moralnom nakazom, što on svakako jeste bez dileme, ali šta su oni što su sve ovo gurali pod tepih. Šta je sa porodicom? Sa raznim udrugama aktivnim po sponzorskom tipovanju. Šta je sa društvom? Zar te mlade devojke nisu imale gde da se sklone i povere svoju intimu? Da li je u pitanju samo stid i strah ili kalkulacija pod motom “koristi sva sredstva do cilja”.

Konstanta je da su otuđenost i otupelost prerasli u bolest. U takvom ambijentu predatori haraju.

Mišo Vujović

CATEGORIES
Share This

COMMENTS