Uoči otvaranja – zašto su kraći stubovi na novoj gondoli

Uoči otvaranja – zašto su kraći stubovi na novoj gondoli

Svaki dan je neophodna neka predstava i pojavljivanje u javnosti kako bi se u totalitarnom sistemu održale tenzije, prikazala moć i samovolja Oca nacije. Tako je za danas zakazano svečano otvaranje gondole na Jahorini.

Prije nego počnu da se hvalipu novim podvizima i projektima, Dodik i njegov domaćnin Elek bi trebali javnosti da odgovore koliko je miliona plaćena gondola i koliko je veća cijena od realne, i zašto su stubovi bili kraći i mijenjali se nedavno helikopterom.

Predsjednik Upravnog odbora Olimpijskog centra Jahorina i Gospodar planine Nedeljko Elek kaže da je za propust odgovorna češka firma „Lajtner“, koja je pod čudnim okolnostima dobila posao na „poštenom“ tenderu, i da Lajtner snosi sve troškove

Dodik i Elek bi trebali da kažu kad će Jahorina, ali i ostali dijelovi istočnog dijela Republike Srpske, dobiti pristojan magistralni put kako bi gosti, narod i turisti, mogli bezbjedno putovati.

Takođe bi bilo dobro da odgovore da li se prekomjernom gradnjom uništava planina, zašto vlada haos i anarhija u trci za profitom i pranjem novca, i ko osim moderne vlastele, vladajuće elite,  političara i tajkuna, može priušititi dan skijanja na Jahorini, zbog čega su cijene „ski pasa“ i parkingga na Jahorini veoma visoke, kao da je Jahorina u Švajcarskoj i Norveškoj a ne u siromašnoj Republici Srpskoj.

Nebojša Vukanović

CATEGORIES
Share This