Šarada po hitnoj proceduri

Šarada po hitnoj proceduri

U ponedeljak smo tragali za tipom sa fantomkom, u sredu smo prešli na razmatranje pojačanih snaga Eufora i Bakira, potom smo se bavili dronom iz Jaruna da bi završili zabranom ulaska u zemlju za jednog istoričara. Svako je imao da kaže ponešto o tome, samo da se ne bavimo cenama što skaču, a na vidiku nikoga da im do skoči.

Nedelju smo počeli pretnjom. Neki tip je pitao da li bi neko (lj)ubio Baju za milion evra. Atak na lik i telo druga člana ozbiljno su shvatile i SIPA i policija, Ćulum je rekao da će koliko sutra povezati NN lice sa mestom i izjavom.

Bila je to prilika da svoje mišljenje sa javnošću podele i Lukač, Špirić i ostali Ćeranići, pa je ovaj stupidni snimak bio povod za petnaestak vesti, tek da se pojača šum u ušima običnog čoveka. Poenta je da se on toliko sludi da cene koje skaču stavi u drugi plan u odnosu na čuda koja se oko njega dešavaju i atak na najvažnijeg među nama.

Ćeranić je snimak okarakterisao kao terorizam u najavi i rekao da bi trebalo kazniti one koji ga objavljuju. Preporuka profesora izgleda nije imala nikakvu težinu za naše organe tako da, koliko znamo, prvu ćerku nisu sankcionisali mada je ona premijerno objavila neubedljivi video.

Za to vreme je zasedao i jedan dom državnog parlamenta koji je rekao istorijsko ne akcizama.

Onda je entitetski premijer Radovan zamerio što su preduhitrili najave iz RS koja je, zna se, avangarda u svemu, pa i u brižnosti prema građanima. Doduše, iako je premijer rekao da će se sve u najkraćem roku odraziti na cene goriva, to se nije desilo, a znajući kako se ovde stvari razvijaju, najbolje je da nabavite bicikl.

Bolje da vam dajemo pomoć od vaših para nego da vam manje uzimamo”, ukratko je poručio predsednik Tegeltija ukorivši parlament da je neopravdano pohitao sa ukidanjem akciza.

“Em to sad treba da usvoji i drugi dom, em nije lako primeniti”, rekao je Tegeltija i poučio javnost da bi bolje bilo da nije pritiskala i da se uzdala u subvencije.

“Da ste lepo ćutali, neku mrvicu bismo vam i dali. Ovako, naljutili ste nas, pa nećemo dati ništa, da znate!”, rasrdio se predsednik ministarskog saveta.

Onda je Izetbegović okrivio Baju za zlu sudbinu koja nas snalazi, što je podstaklo novi krug odgovora.

“’Oćeš li o Bakiru ili o struji?”, pitali su Đokića, kad je došao red na njega da stane pred mikrofon.

“Energetski sistem je stabilan”, ponosno je izjavio, a prosečan stanovnik pomislio: “Ako nešto naopako krene, samo nam Sveti Petar može pomoći”.

Ministar Pašalić je rekao da nestašice hrane do jeseni neće biti, ali ćemo je kupovati skuplje.

“Ako para nemate, pa, šta da vam radim. Ne mogu ja o svemu da razmišljam. Moraćete da stegnete kaiš. Nemate ni kaiš? E, pa onda stvarno, vama pomoći nema. Osim ako Zora Vidović ne pomogne. Ona je najavila da će imati nešto za sirotinju, ali tek oko izbora. Šta da radite do tad? Pa, pobogu, snađite se, ljudi. Ne možemo ni mi sve da vam završimo!”, poručio je poljoprivredni ministar.

Uto je došao i 8. mart. Sjajna prilika da žene dobiju karanfil koji nisu tražile, a muškarci da se zabave i popiju po koju.

Elem, stvari su se otele kontroli u stranačkoj SNSD kući u Banja Luci gde su se, kao da sutra ne postoji, veselili partijski drugari. Nekome je i preselo, pa je intervenisala policija, a priveden je i jedan kik-bokser.

Samo pukom srećom su izbegnute žrtve u Zagrebu kada je pao dron koji je leteo od Ukrajine, preko Mađarske, do Zagreba.

Još se ispituje kako je letelica teška 6 tona mogla neprimećena preći toliki put. Ovdašnja javnost pomalo likuje nesvesna da je naša potpredsednica Odbora za odbranu i bezbednost glavom i bradom Dušanka Majkić. Nakon tog saznanja teško je mirno zaspati u svetu koji se rastače.

Na kraju su nas sludili informacijom da je istoričaru Koviću zabranjen ulazak u zemlju. Bio je to povod da se oglase svi po redu.

“Da osudimo, ka’ da bi pomogli”, je bila ideja vodilja ili prosto stranačka direktiva.

Sa malo nade da će sledeća nedelja biti bolja, dočekasmo i ovaj ponedeljak.

CATEGORIES
Share This