Pobjede nad fašizmom nije bilo?

Pobjede nad fašizmom nije bilo?

Izgleda da će Dan pobjede nad fašizmo slaviti samo oni koji su protiv njega i ratovali – Rusi i Srbi!

Piše: Jovan Lakićević

Kako je, u novije vrijeme, krenulo sa svakovrsnim krivotvorenjem istorije, pobjede nad fašizmom u Drugom Velikom ratu – nije ni bilo!

Nažalost, nije samo u pitanju falsifikovanje istorije, koje traje već decenijama, koja je, in sui generis, u funkciji obnove fašizma, nego tzv fakticitet s kojim smo danas suočeni – fašizam doživljava renesansu u Zapadnoj Evropi , Kanadi , Australij, Japanu … Posebno u SAD!

Ispostaviće se da je porazom Italije, pa potom NJemačke, uključujući tu i Japan, fašizam tek privremeno, ili samo naizgled poražen!

Izgleda da nam je bilo zaludno upozorenje srpskih intelektualnih perjanica, Dragoša Kalajića i Milana Vidojevića od prije dvadasetak godina, koji su pisali o Ameririci kao novom, 4. Rajhu. Sad, nažalost, sa velikim zakašnjenjem vidimo, koliko su bili u pravu!

No, da se vratim na 9. maj, Dan bobjede na fašizmom. Izgleda da će ga ove godine slaviti samo oni koji su protiv njega odista i ratovali. Rusi i Srbi. Rusi pod vođstvom Crvene armije. Srbi, u dvije kolone, ili u dva antifašistička pokreta.

I, da napravim digresiju kojoj su skloni svi malo stariji ljudi.

Prvi ustanak u porobljenoj Evropi nije se desio ni 7. jula, u Srbiji, kada je nesrećni Žikica Jovanović ubio dva srpska žandara u Beloj Crkvi, koji su tamo bili pobjegli od ustaškog noža u Lici,( Brozova ironična podvala Srbima!) ni 13. jula u Crnoj Gori, koji je zaista bio pravi ustanak protiv okupatora!

Nije ni 22. juna u Hercegovini, kada su se na dan Hitlerovog napada na Sovjetski savez, Hercegovci masovno digli na ustanak protiv Ustaša i Italijana… Tada sam u svojstvu srpskog guslara, na Koncertu Guslarskog društva „Jugoslavija“, čestitao braći Nevesinjcima, taj datum kao dan ustanka.

Kada sam se vratio u Beograd, tadašnji predsjednik CK SK Srbije, nedavno prenuli Dušan Čkrebić, upitao me, kao izvršnog sekretara Predsjedništva CK – kako je bilo u Nevesinju? Shvatio sam da je Služba bila brža od mene. „Bilo je, kao i obično u epskom svijetu – sjajno!“ „A da nijesi u čestitci Hercegovcima pobrkao datume?“ “Mislim da nijesam“, bio je moj odgovor.

Poslije više godina shvatio sam da ni Čkrebić, ni ja, nijesmo bili u pravu. Prvi ustanak protiv Hitlera i njegovih satelita u porobljenoj Evropi bio je, odista, u Hercegovini, ali 7. maja, kada su Hercegovci, na visoravni Trusini, nadomak Nevesinja, pobili 400 ustaša, na čelu sa njihovim zloglasnim komandantom Mijom Babićem!

Pričali su mi, moji Hercegovci, kada sam u zimu 92. sa najboljim hercegovačkim guslarom i prvakom Jugoslavije, mojim bratom Slavkom Aleksićem, boravio više dana (i noći) kod majora Bora Antelja, na Borcima više Konjica, da im je u organizovanju majskog ustanka 1941. mnogo pomogao pukovnik Bajo Stanišić, koga će njegovi Crnogporci pod petokrakom , kasnije, u Ostroškom manastiru, na prijevaru i zvjerski ubiti sa dva njegova sinovca. Ovi Brozovi dželati stavili su njihova mrtva tijela ispod VC a Manastira!

No, vrijeme je da se vratim osnovnoj temi- ko danas slavi Dan pobjede nad fašizmom? Vjerujem, da kažem ponovo , niko, osim Rusa i Srba.

Vidjećemo. Slaviće ga oni koji su u tom ratu protiv svjetskog zla podnijeli najveće žrtve. Rusi, sa 27 miliona poginulih i Srbi sa više od milion i po svojih žrtava.

U crnoj antiruskoj Oktobarskoj revoluciji ( koju su finansirali Rotšildi i Rokfeleri) i, kasnije, u Staljinovim, odnosno Berijinim (agent MI 6) čistkama izgubilo je život još toliko Rusa. Sad Ruska federacija broji, sa svim republikama, 145 miliona.

A nekad se, u mojoj Crnoj Gori, prije jednog stoljeća govorilo: „Nas i Rusa dvjesta miliona“!

Srba je, samo u Prvom Velikom ratu, izginula – jedna trećina biološki aktivno stanovništva.

U Drugom Velikom ratu broj nikad neće biti utvrđen. Samo u Jasenovcu, najvećem podzemnom srpskom gradu, ostala je važeća brojka od 700 hiljada zvjerski umorenih Srba. Toliko ih je bilo samo u Donjoj Gradini! Jasenovac sa okolinom, kao ni Savu do Nebojšine kule, mjesecima prepunoj srpskih leševa, više niko gotovo i da ne spominje.

Dr Srboljub Živanović, poslednji predsjednik Državne komisije SFRJ za utvrđivanje žrtava Jasenovca, (1964. godine), koji je morao da bježi iz zemlje i bio pedeset godina u samoizgnanstvu, da se ne bi saznala istina o Jasenpovcu, u jednom iskzau, nakon povratka u zemlju prije nekoliko godina, pomenuo je brojku od milion i 130 hiljada likvidiranih Srba. Ali se ubrzo, valjda da bi spasao goli život, vratio na zvaničnu „državnu“ brojsku od 700 hiljada.

Ako se uzme u obzir da je Broz, prilikom osvajanja Srbije na kraju rata pobio oko 200 hiljada Srbia ( ne znam da li su tom broju uračunate i Krcunove žrtve (80 hiljada) i ono što je poginulo u Brozovih sedam lažnoih ofanziva, kao i mnogim obračunima četnika i partizana,na Sremskom frontu koji je isplaniran kao projekat za masovnu likvidaciju srpske mladeži, kao i više njemačkih egzekucija „sto za jednog“, broj srpskih žrtava bi premašio milion i po hiljada.

To se, naravno, ne može mjeriti sa ruskim žrtvama u borbi protiv fašizma. Ali, procentualno, bogme i može!

I Rusi i Srbi u dva Velika rata smanjili su svoj biološki potencijal za mnogo procenata. To su, valjda, ali i nesumnjivo naši „prijatelji“ Atlantisti i htjeli!

Vjerujem da je došlo vrijeme da se tome atlantističkom, ili, tačnije rečeno, satanističkom zlu na kraj stane.

Zbivanja u Ukrajini , u kojoj njeni čelnici, Hazari ( svi odreda, na čelu sa marionetom SAD, političkim klovnom Zelenskim, (uključujući i načelnika Kijeva, boksera Kličkova) vjerovatno ovih dana likuju što je toliko „Ukrajinaca“ i Rusa izginulo, jer se to uklapa u njihove prikrivene monstruozne planove o naseljavanju Donbasa Hazarima (Jevrejima) odakle su se prije deset vjekova rasuli po svijetuu, da bi danas njime vladali!

O tome kako istorija zna ponekad da se poigra sa učesnicima nekih događaja, svjedoči okolnost da su Aškenazi (Jevreji), kojih je u Ukrajini tek tri miliona, danas u tijesnom savezu sa onima koji su ih tokom Drugog Velikog rata nemilice likvidirali – ukrajinskim neonacistima. Oni su im udarna pesnica u planovima za protjerivanje

Rusa iz Ukrajine i zvjerske obračune s njima…

Prije više nedjelja napisao sam na ovom Portalu da NACIZAM PONOVO JAŠE EVROPOM. Ovom prilikom mogao bih da dodam: fašizam je , u mnogim njegovim manifestacijama Zapada prema Rusiji, njegova vladajuća ideologija, (Hitlerova) Evropska unija, u koju su se potrpali svi sateliti njegove Njemačke, otpočetka je politička pudlica SAD, baš kao i vojnička, NATO pakt, namijenjeni razbijanju i satiranju Rusije!

Svi oni će obilježiti 9. maj, ne kao Dan pobjede nad fašizmom, nego kao – Dan Evrope(?) , ustanovljen još 1985. godine, kako bi se iz svijesti zombiranih ajvana širom planete izbrisao Dan pobjede nad fašizmom!

Izvor: IN4S

CATEGORIES
Share This