Peticija doživjela pravi debakl u Banjaluci

Peticija doživjela pravi debakl u Banjaluci

Uprkos snažnoj promociji i pritisku režimskih medija, prije svega RTRS,-a, SRNE i ATV-a, veoma je slab odziv građana na peticiji i prikupljanju potpisa koju su pokrenuli Dodik i SNSD u Banjaluci. Za dva dana svega nekoliko stotina Banjalučana potpisalo je peticiju, pomoću koje Dodik kao kukavica želi da se sakrije iza naroda umjesto da jednom pokaže da je muško i lider i prvi se povuče iz Predsjedništva BiH, raskine koaliciju sa SDA i Bakirom i SDA na svim nivoima, u skladu sa ranijim Odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Odluke o prekidu koalicije sa SDA su i usvojene na inicijativu i prijedlog  Dodika i SNSD-a, ali ih su ih pogazili posle samo par dana i nažalost nikada nisu poštovane. Nema sumnje da Dodik i sada želi da predloži i naredi poslanicima vladajuće koalicije da usvoje neke radikalne zaključke, kako bi dodatno podigao tenzije i atmosferu, a da posle toga zaključci Narodne skupštine Republike Srpske kupe prašinu u fiokama i budu mrtvo slovo na papiru, koje su poslužili režimu za jednokratnu političku upotrebu.

Banjalučani su na vrijeme prozreli namjere režima da iskoristi revolt i nezadovoljstvo naroda Odlukom Valentina Incka da vladajuća Partija na tome profitira i prikupi jeftine političke poene, zbog čega je odziv slab jer ljudi ne žele da budu izmanipulisani i da se njihovi lični podaci zloupotrijebe i završe na spisku sigurnih glasova SNSD-a.

Gen-sek Luka Petrović dobio je zadatak da narednih dana organizuje potpisivanje potpisa širom Srpske preko članstva SNSD-a, kako bi se vladajuća stranka na taj način izvukla iz velike krize u kojoj se nalazi, ali narod ih je na vrijeme prozreo pa će i ova kampanja, zloupotreba krize i vitalnih nacionalnih pitanja u partijske svrhe, doživjeti debakl.

 

(Nebojša Vukanović)

CATEGORIES
Share This