Opozicija ima šansu da dobije izbore, od ovoga ne može gore

Opozicija ima šansu da dobije izbore, od ovoga ne može gore

Drago Kalabić bivši visoki funkcioner SNSD-a kazao je da od najavljene posebne sjednice NSRS ne očekuje ništa spektakularno.

“Mislim da je to neka vrsta taktičke sjednice od strane Dodika. Ne misli on tu ništa specijalno, ozbiljno, i to je jednostavno kupovina vremena. Idu izbori i da bi se te neke vruće teme održale na dnevnom redu, jer je izrada tih mehanizama na dalekom štapu i ne mislim da će tu biti išta posebno”, naglasio je on.

Kalabić tvrdi da Dodik neće nastaviti sa pričom o formiranju vojske Republike Srpske.

“Dodik je majstor, pragmatik dnevne politike. Ne bira način i sredstva da dođe do određenih političkih poena i ubacuje tako teške teme, ali lično sam ubijeđen da po tom pitanju on neće ništa učiniti. Mislim da Dodik zauzima poziciju pred razrješenje cijele ove situacije, pokušava na što bolji način se pozicionirati pred ključne pregovore koji predstoje narednih dana i mjeseci”, smatra Kalabić za Federalnutv.

Komentarišući opoziciju u Republici Srpskoj, Kalabić smatra da imaju realnu šansu da dobiju izbore.

“Mislim da napreduju i da imaju realne šanse da dobiju naredne izbore. Mislim da se opozicija bavi Republikom Srpskoj u ovom momentu i da je isključena iz nekih bitnih dešavanja na nivou BiH”, ističe Kalabić i dodaje:

“U ovoj situaciji koja nije idealna ima pravo da se sastaje svako sa svakim.”

“Jedan od mogućih raspleta je da neke nove snage dođu. Ne može gore biti. Ukoliko bi došlo do promjena, one mogu ići samo na bolje jer ne mislim da može gore od ovoga. Mislim da je ovo trenutno najlošije stanje od Dejtona i da po svaku cijenu treba tražiti izlaz iz ovoga”, naglašava Kalabić.

Na kraju je kazao da “nije tajna da je stanje u SNSD-u loše”.

(BN)

CATEGORIES
Share This