Obruč

Obruč

Napad na određenu stratetešku tačku u ratu obično počinje artiljerijskom pripremom, nakon čega kreću pešadijske i oklopne jedinice. Biološki rat sa novim sojem korona virusa upravo podseća na artiljerijsku pripremu terena za napad. Bez obzira što je bomba eksplodirala pre nego što je ispaljena, što virus nije samo mutirao već se kao bumerang vratio tamo gde se zapatio, amerikanci umesto planiranih 40000 vojnika ovih dana će na stari kontogent iskrcati armiju od 70000 do zuba naoružanih ljudi. Moto “vodi rat daleko od kuće da ga ne bi imao u kući” i dalje je najprotafibičniji izvozni brend SAD. Vojna vežba

“Evropa branilac 2020” u trenutku svetske pandemije kada su mnoge moćne evropske države na kolenima, pokazuje da se pod zastavom obamrle Evrope sprema nova preraspodela uticaja moguća i oružanim sukobom. U Evropi su sve države na kolenima osim Rusije i delimično Turske čiji predsednik Tajip Erdogan u maniru starog trgovca sa istambulske Kapeli čaršije namiguje i mršti se na obe strane.
U Siriji već zajedno dejstvuju kombinovane patrile ruske i turske vojske.

Meta u ovom biološkom ratu uz Kinu, svakako je Rusija čije ekonomsko iznurivanje kao i neprestani pokušaji unutrašnje destabilizacije i demontaže sistema VV Putina nisu imali velikog efekta. Putin je smenom Medvedeva najavio duboke reforme i konačan obračun sa neformalnim centrima moći, sa kojima je od početka svoje vladavine prihvatio neku vrstu kohabitacije. Da je iskrcavanje američkih snaga u Evropi u trenutku kada se odlažu sve manifestacije i pokušava naći adekvatan odgovor pošasti virusa korona, usmereno protiv Rusije potvrđuje posredno i Italijanski “ Manifest” navodeći da vojni ministri 27 članica EU na sastanku u Zagrebu 4.i5.matra nisu ni razmatrali mogućnost odlaganja velike vežbe NATO u Evropi. Naprotiv, podvlači autor, obezbedili su 30 miliona dolara za mostove i popravku putne mreže u slučaju da preko njih nemaju prohodnost tenkovi “abrams” teški 70 tona. Autor Manilo Denači uz konstataciju da su američki vojnici izuzeti od protokola virusa korone objavljuje snimak na kome je prikazan dolazak američke jedinice u Bavarsku 6.marta gde se vidi da niko ni od domaćina kao ni od uniformisanih pridošlica ne nosi nikakvu zaštitu.
Nesumnjivo je da je virus Korine deo velike globalne igre u kojoj ni SAD nisu pošteđene, kao i da je, po nekim procenama, u jeku još jedan veliki obračun i to Donalda Trampa sa glavnim akterima Duboke države sa kojom ratuje od samog početka mandata. Tramp je prvi američki predsednik koga ne kontrolišu Rotšildi, Rokfeleri, Soroši i ostali vladari iz senke.

Jednu od najboljih definicija ovog sukoba čija je posledica i aktuelna pandemija dao je Nebojša Medojević:
“ Ovo je borba čovječanstva protiv grupe bolesnih moćnika koji žele da kontrolišu države, narode i na kraju – sve druge ljude. Ako Donald Tramp nacionalizuje FED ( Centralna banka SAD) i vrati moć koju su oteli ovi bolesnici, američkom narodu, zabiće glogov kolac u samo srce Satane. Nestaće jedna po jedna globalna nadnacionalna institucija koja je služila ovim satanistima i raskinuće se okovi modernog ropstva.”

Ono što Srbiju zabrinjava je obruč koji NATO zatvara oko njenih granica, ekspresnim prijemom Severne Makedonije u članstvo NATO alijanse. Čak je španski Senat kao gornji dom parlamenta napravio je najveći
presedan u svojoj istoriji ratifikujući sporazum, o pristupanju Severne Makedonije, na daljinu.

Španija je poslednja od 29 članica NATO koja je ratifikovala protokol čime je otklonjena i zadnja prepreka za ekspresan prijem Severne Makedonije u NATO Alijansu.

Da se nekome žestoko žurilo potvrđuje i izjava ambasadora Španije u Sebernoj Makedoniji Emilija Lorenca Sere:
“ Španija prolazi kroz teška vremena. Senat je učinio nešto potpuno novo u Španiji glasajući video vezom na daljinu”, rekao je Sera.
Što se toliko žurilo sa prijemom Severne Makedonije pokazaće naredni događaji, ali je evidentno da neutralnost ili neopredeljenost Srbije sve više postaje utopija.

Mišo Vujović

CATEGORIES
Share This

COMMENTS