Niko neće slati djecu da ginu za njihov kriminal

Niko neće slati djecu da ginu za njihov kriminal

“Ko god misli od tih vladajućih stranaka da u BiH postoje roditelji koji su spremni svoju djecu slati u rat da ginu i brane njihovo kriminalom stečeno bogatsvo , gorko se varaju. Oni su ti koji prvi i najviše mogu izgubiti, a BiH je kroz istoriju pokazala da će uvijek opstati i preživjeti“, poručio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

– Ratom u BiH ne treba niko prijetiti, poručio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić sa obilježavanja 79. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi i 77. godišnjice Pobjede nad fašizmom, komentarišući izjavu predsjednika Glavnog vijeća HNS-a BiH Bože Ljubića da na BiH u ovom trenutku treba gledati i kao sigurnosni problem.

“Ko god misli od tih vladajućih stranaka da u BiH postoje roditelji koji su spremni svoju djecu slati u rat da ginu i brane njihovo kriminalom stečeno bogatsvo , gorko se varaju. Oni su ti koji prvi i najviše mogu izgubiti, a BiH je kroz istoriju pokazala da će uvijek opstati i preživjeti“, dodao je Nikšić.

Referirajući se i na reakcije koje su uslijedile nakon što je CIK BiH raspisao izbore, Nikšić je kazao kako svako ko se bavi politikom ima pravo da bojkotuje izbore, ali ne i da ih blokira, jer je to krivično dijelo.

“Niko nema pravo da suspenduje demokratiju, da oduzme građanima BiH pravo da biraju i da budu birani kao u svim normalnim demokratskim zemljama,”, dodao je on.

Na pitanje novinara da li je ipak upitno održavanje izbora budući da je Savjet ministara BiH dužno osigurati novac ali da budžet još nije usvojen, Nikšić je kazao kako održavanje izbora nije upitno, jer postoji institucije u BIH, pa i visoki predstavnik, koji mogu proglasiti budžet i osigurati sredstva za izbore.

“Izbora će biti, sredstva će biti osigurana na ovaj ili onaj način, i niko se ne treba uljuljkivati. Vidjeli ste da je već došla i drugačija izjava iz krugova HDZ-a da će oni ipak učestvovati na izborima. Puno je veći rizik njima da ne budu dio vlasti nego bilo kome drugom, jer oni sve što imaju crpe na osnovu toga što su dio vlasti i što blokiraju bilo koju normalnu inicijativu”, zaključio je lider SDP-a BiH.

N1

CATEGORIES
Share This