Ni metar dalje majko

Ni metar dalje majko

Ove reči sina Zdravka i Makedonke Kasalice, upućene uhapšenoj majci, koju vezanu izvode iz policijske marice, postaće jedan od sinonima odbrane slobode u Crnoj Gori. Zadnja ili crvena linije.Šanac iz koga se ne uzmiče.

“Ni metar dalje majko” iscrtava granicu koja razdvaja dva sveta. Kriminalnu vlast sa beskičmeneim podanicima od odvažnih građana ustalih u odbrani dostojanstva, duhovne vertikale i nacionalnog identiteta.

“Ni metar dalje majko” govori sve, kao u pesmi “Otadžbina”, Đure Jakšića, “dotle do tog kamena, nogom ćeš stati poganom…”.

“Ni metar dalje majko”, je međa između epoha.

Totalitarno – kriminogene i demokratsko – narodne.

“ Ni metar dalje majko”, je poruka da se pred zlom ne sme ustuknuti.

“Ni metar dalje majko”, poziv je silovanoj majci otadžbini da strese parazite, nasilnike i secikese.

“Ni metar dalje majko” je opomena da je “svako rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka”.

Darko Kasalica je rekao sve i svima. Njegova podrška majci govori da nepokorivi bunt mladosti tinja kao pepelom pokriveni žar koji čeka da ga neko naramkom grana pretvori u buktinju.

Bračni par Kasalica optužen je za pranje novca. Smešno. U državi u kojoj je ekonomija odavno posivela, crno tržište integrisano u sistem, pranje novca državni posao, ugledne i primerene građane hapse kao okorele kriminalce.
Zdravko, je predsedik sindikata Vojske Crne Gore, njegova supruga Makedonka, advokat.

Greh ovog uzornog para je Zdravkova neskrivena podrška Srpskoj crkvi i litijama.

On je javno upro prstom u ministra vojske Predraga Boškovića da je organizovao njegovo hapšenje kako bi ga diskreditovao među vojnicima i starešinama. Ovo je poruka i ostalim državnim uposlenicima nad kojima se već sprovodi psihološki pritisak pred predstojeće izbore.

Pranje novca oficira i advokatice ili pranje biografije ministara Bošković, bivšeg pripadnik paravojne formacije “ Beli orlovi”?Bošković kao svaki konvertit i bivši Srbin, odstrelom i kriminilizobanjem ličnosti jednog uglednog Srbina potvrđuje svoje preobraćenje i lojalnost novoj montenegrinskoj naciji. “Tranzicija belog orlića u dukljanskog zeca”, kako bi to definisao, poslanik Jovan Vučurović, u potpunosti je uspela, kao i većina surogata nakalemljenih na divlju stabljiku konvertitstva.

“Ne metar dalje majko”, nije krik mladog čoveka već poziv na odbranu slobode i dostojanstva.

Mišo Vujović

CATEGORIES
Share This

COMMENTS