Neće biti da je Dritan više – bitan!

Neće biti da je Dritan više – bitan!

S kojim pravom je osoba, po imenu Dritan Abazović, uveo u ime Crne Gore sankcije Rusiji? Tim povodom citirao sam kolašinskog božjaka Gugu, kada su ga vodili na strijeljanje, na „Pasje groblje“1941.: „Prdi mi .uzica“!

Piše: Jovan Lakićević

Znajući ko je Dritan Abazović, („favorit“ jedne od dvije nama „prijateljske“ zapadne ambasade, još od studentskih dana) oprostio sam se od njega pristojnim riječima na ovom Portalu, uz naslov „Zbogom, Dritane“ prije tačno godinu dana!
Ali, hoćeš vraga! Pustio sam ja njega, ali neće on mene, kao u onoj dobro poznatoj narodnoj priči. U moje ime, Dritan upravo zavede sankcije Rusiji!
Kao svetosavac, ne umijem da mrzim, pa neću ni da prijetim, ali mogu da izgovorim, tim povodom, jednu uobičajenu moračku kletvu: Da Bog da ti to bilo potonje što si učinio za moju Crnu Goru, a i tvoju,( do Spuške glavice, odnosno do granica „Velike Arbanije“)!
Ovdje bih postavio pitanje za koje znam da neće dobiti odgovora: S kojim pravom, Dritane Abazi, ili Abazoviću? Ti i tvoji bližnji politički drugari, da ih ne nabrajam, dovoljno ste izblamirali i oblatili Crnu Šumu, da se poslužim vašim prizemnim rječnikom, da vam i ovo, potonje (potonje vam bilo!), baš i nije trebalo!
Veoma bi me zanimalo u kom svojstvu si to učinio? Da li kao potpredsjenik bivše, smijenjene Vlade, na čije sjednice, inače, od smjene nijesi dolazio, ili u funkciji mandatara nove, nepostojeće (nikad, ako Bog da) „manjinske vlade“?
Naša majka Rusija je i zbog same najave sankcija, svrstala njinog bratskog saveznika i štićenika, Crnu Goru, u red svojih neprijatelja, poslije viševjekovnog, kako se činilo – neraskidivog prijateljstva!
Znam da tebe zanima jedino ono što će ti tvoji nalogodavci iz Engleske ambasade reći. Ali, mene, kao običnog građanina, veoma zanima, da li njihova naredba, a „tvoja odluka“ može imati bilo kakvu legitimnost?
Zna se, otprilike, šta su nadležnosti tzv tehničke Vlade, u čijem radu ti do juče nijesi učestvovao. Ovako kapitalne odluke, kada je u pitanju sudbina Crne Gore, a šire gledano, i Planete, svakako nijesu. Ako nas je tvoj novi prijatelj, Poglavnik, kako se ono kaže – mukte upisao u zločinački NATO, da bi zaštitio ono ono što je s mukom, odnosno pljačkom, krađom i švercom stekao, nećeš nas ti, Dritane, i formalno svrstavati u neprijatelje Rusije!
Ti si izdaju konačno pečatirao, što se od tebe i prije i poslije moglo očekivati! Ali, čekaj malo, Dritane: koga si za takvu besramnu odluku, pitao? Da nijesi, možda Skupštinu, ili narod Crne Gore?
Da li si razmislio, Dritane, o tome kako ćeš se sjutra pojaviti na ulicama nekad slobodarske Podgorice? I šta će ti ljudi, prolaznici, ponosni Crnogorci i Srbi reći!
Ono što si ti sa lakoćom oposlio, po naredbi tvojig gazda, Atlantista, može se razriješiti samo na referendumu!
Za tvoju odluku, da citiram čuvenog božjaka i drvosječu Gugu, kad su ga 41. partizani vodili na „Pasje groblje“ u kolašinskom Lugu, nastrijeljanje, da bi po diktatu Broza namirili broj pobijenih budućih „narodnih neprijatelja“, na čuđenje i upozzorenje prolaznika: „Pa, ovi će te, Guga strijeljati, Guga je je čudno odgovorio: „Prdi mi .uzica!“
Druge su prilike i drukčiji je kontekst, ali ja bih na ovu Dritanovu odluku, da mi oproste časni posjetioci ovog Portala, imao sličan odgovor!

IN4S

CATEGORIES
Share This