Milanka Kovačević, novinarka iz Gacka: “Nisam hrabra, samo pošteno radim svoj posao”

Milanka Kovačević, novinarka iz Gacka: “Nisam hrabra, samo pošteno radim svoj posao”

Prva je javno progovorila o zagađenju vazduha i ugroženosti zdravlja meštana, zbog otrovnih isparenja iz Termoelektrane Gacko. Pisala je i o kriminalu, korupciji i aferama u ovoj i drugim opštinama u istočnoj Hercegovini. Pretili su joj, ali nije odustajala. Milanka Kovačević, novinarka iz Gacka, na sve to kaže: „Nisam hrabra, samo radim svoj posao“.

– Moj je posao prikažem stvarnost, onakvom kakva ona jeste. To što se ljudima ne sviđa kada vide kako stvari stoje, pa novinar zbog toga trpi pretnje i pritiske, više govori o ćorsoskaku u koji je zapala ova zemlja, nego o meni kao o nekoj bog zna kako hrabroj ili izuzetnoj ženi – kaže Milanka Kovačević (49), piše Srpskainfo.

Priznaje da u svoje priče unosi mnogo truda, energije i iskrenosti, ali je ubeđena da tako treba i da tako radi i stotine drugih novinara i novinarki u BiH.

Ali, jedna je stvar „čačkati mečku“ u Sarajevu ili Banjaluci, a nešto sasvim drugo u gradiću od 5.000 stanovnika prozivati i na odgovornost pozivati lokalne moćnike. Za to stvarno treba imati petlju.

Da zna šta hoće, Milanka je pokazala još 2003. godine, kada se iz Beograda preselila u Gacko.

Piše: Milkica Milojević/ Srpska.info

CATEGORIES
Share This