Kolaboracionisti sada glume patriote

Kolaboracionisti sada glume patriote

Komentar koji je na fb-Istoka ostavio Boško Nikolić objavljujemo u cjelini:

Odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu od javnog značaja uzburkala je “naše” politčke partije koje su zbog te odluke spremne da se povuku iz rada zajedničkih organa BiH.

Da bi nam stvari bile jasne moramo odgovoriti na nekoliko pitanja.
Prvo pitanje je da li je glavni krivac Ustavni sud BiH ili vlast Republike Srpske koja je prenosom ovlaštenja sa Ustava RS na Ustav BiH izdala pravnu zaštitu Republike Srpske koju je imala Dejtonskim sporazumom i na taj način dala oružje u ruke institucijama BiH koje svojim odlukama uništavaju ono što smo stvarali i zbog čega je prenosom pomenutih ovlaštenja (tj. izdajom političke vlasti RS) sve manje Republike Srpske.

Izgubili smo vojsku, pogranične službe, sud, bezbjedonosne službe, zastavu, himnu, grb, dan Republike …..
Sve pomenuto što smo do sada gubili nisu bili u stanju da zaštite ili su njihovi lični i interesi njihovih političkih partija bili važniji od onog sto je Republika Srpska i njen narod gubio.
Drugo pitanje je da li je zemljište o kojem je sud donio odluku objektivno u narodnom vlasništvu i da li se koristi u javnom interesu Republike Srpske ili se koristi samo za interese politčkih partija koje su većinu tog državnog i narodnog zemljišta kao i narodnih preduzeća već rasprodali ili dali u koncesije svojim tajkunima I kojima će nakon isteka ugovora omogućiti da je otkupe za beznačajnu sumu.

Jedan od niza objektivnih dokaza koliko koristi narod ima od javnih ili narodnih dobara su JP “Šume Republike Srpske”. Drvo koje samo poraste i u koje ne ulažemo nikakve investicije posjeku i prodaju sa “gubitkom”. Ogromna količina posječene šume nije dovoljna da zadovolji potrebe za poslovanje preduzeća koja ih sjeku i posluju u gubitcima a da od tog javnog dobra narod nema baš nikakve koristi.
Naravno da je to nelogično, logično je da tu ne može biti gubitka I logično je da te šume nisu narodno dobro nego dobro političkih partija koje su dobila ta šumarstva i koji dobro kradu godinama javna dobra za svoje lične i interese političkih partija koje vladaju “našim narodnim” šumama.

Istovjetna je situacija u elektroprivredi i svim drugim javnim preduzećima koja koriste javna dobra za javnu pljačku naroda.
Naravno da i mi osuđujemo ovakvu odluku Ustavnog suda BiH. I sigurni smo da neće na ovom stati i da ovo neće biti poslednja u nizu odluka koje su kao i do sada bile na štetu RS. Pitanje je sta može uciniti vlast koja nije bila u stanju da sačuva nadležnosti koje su nam bile garantovane Dejtonskim sporazumom i koje su prenijeli iz institucija RS na institucije BiH u kojima nam je na žalost takvim nepromišljenim odlukama ostalo da se branimo i čuvamo, a iz kojih se upravo oni koji su RS tamo uvukli sada povlače. I realnim razmisljanjem, šta nam njihovo povlačenje umjesto borbe može donijeti?

Da li je to izdaja glasača koji su im dali povjerenje, da li se tako brane interesi u institucijama koje su oni napravili zajedničkim i da li će odustajanjem u radu tih institucija odustati i od plata koje će za svoj nerad primati ili je ovo sve samo prividna igra za narod koja će trajati par dana, a onda će sve prihvatiti kao i do sada jer to nije na njihovu štetu i štetu njihovih političkih partija nego na štetu Republike Srpske i njenog naroda. I još jedno gaženje boraca, naše borbe i naših zrtava.

Boško Nikolić

CATEGORIES
Share This

COMMENTS