Najdalje je otišao Objektiv koji je sa današnje naslovnice poručio „Srbijo, budi ponosna kakvog predsednika imaš“, jer je, kako navode „Vučić hrabro isprozivao svetske lidere“.

Čak i da je tako, činjenica je da ga niko od svetskih lidera nije ni čuo jer je svoj „istorijski govor“ Vučić održao u praznoj sali, što je pokazao kratak snimak na RTS-u, a za milisekund provukao se čak i u vestima TV Pink.

Kesić: Vučićeve reči su „snažno odjeknule“ jer je u praznoj sali dobra akustika 2
Foto: Facebook

Na pitanje da li da verujemo sopstvenim očima, ili onome što nam poručuju tabloidi i većina medija u Srbiji, autor i voditelj emisije „24 minuta“ Zoran Kesić poslao nam je „uputstvo za upotrebu tabloida“.

– Izbegavajte upotebu tabloida čak i u toaletne svrhe jer olovo.

-Ako već koristite tabloid, imajte u vidu da je uglavnom obrnuto od onoga što piše. Ako je recimo naslov „Srbijo, budi ponosna kakvog predsednika imaš“ to u prevodu na istinito glasi „Srbijo, stidi se kakvog predsednika imaš“.

– Ako nam tabloid poručuje da je „predsednik oduvao zapad, sasuo sve u lice, skresao u brk“ to znači „predsednik bio uobičajeno servilan, cvrkutav, klimoglav i sav sladak prema evropskim liderima“.

– Ako nam tabloid sugeriše da su predsednikove reči snažno odjeknule, to znači da u sali u kojoj je govorio nije bilo nikoga sem njega, a akustika jako dobra, ima čak malo i eha.

– I na kraju, čak i sama formulacija „predsednik Srbije“ je upitna. Predsednik stranke je mnogo bliža svemu što gospodin Vučić vredno i odgovorno radi, poručio je Kesić.

Informer prenosi da je Vučić u Glazgovu „hrabro postavljao pitanja velikim silama“:

– Šta ćemo sa nuklearkama, da ih zatvaramo ili pravimo nove? Hoćete obnovljivu energiju, a podržavate populističke poruke o zaustavljanju hidroelektrana, vetroparkova… – rekao je Vučić. Šteta što ga niko nije čuo.

Danas