Kako je Šarovic ponovo razobličio Dodika

Kako je Šarovic ponovo razobličio Dodika

Iako sa ograničenim vremenom koje je dobio kao lider najveće opozicione partije – SDS, za razliku od srpskog člana Predsjedništva BiH kome je dato pravo da neograničeno govori, Mirko Šarović je i danas, na posebnoj sjednici NSRS, Milorada Dodika ponovo “izuo iz cipela”. I naveo ga da pokaže svoje pravo lice.

Šarović je pozvao Dodika da ne plaši građane svojim strahovima, jer njegovi strahovi nisu strahovi naroda. “Ovaj memorandum služi da se kroz tehničku podršku pomogne rad Centralne izborne komisije BiH. Cilj je da se uhvate lopovi izborne volje naroda a Vi ste najveći kradljivac izborne volje sve ove godine” istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u obraćanju poslanicima NSRS.

„Ne obmanjute javnost i ne plašite nas Amerikancima sa kojima ste vi godinama sarađivali. Svima su, pa valjda je i vaš interes, pošteni i fer izbori“ poručio je Šarović Miloradu Dodiku.

Šarović je naglasio da je Dodik i u ranijim kampanjama zloupotrebljavao javne resurse za svoje partijske interese i kao primjere naveo prijetnje radnicima u Gacku, studentima na Jahorini i penzionerima ako se na glasa za SNSD.

Dodik vrijeđao Šarovića na najprimitivniji način

Iznerviran činjenicom da je Šarović sa malo vremena i riječi uspješno razobličio razloge povlačenja i vitalnog nacionalnog interesa i zakazivanja današnje posebne sjednice NSRS i kompetno Dodikovo uvodno izlaganje, u kome je nadugo i naširoko ubjeđivao poslanike i javnost da je “od istorijskog značaja” da izbori u BiH budu održavani bez tehničke podrške CIK-u od bilo koga, Dodik je ponovo skinuo masku jagnjeta i pokazao svoje pravo lice političkog predatora.

Govornicu NSRS, na kojoj je gostovao kao srpski član Predsjedništva BiH, očas je pretvorio u predizborni miting SNSD-a, i nije više mogao strah od predstojećih izbora prikriti biranim riječima, nego je je, na Šarovićeve argumente, uzvratio uobičajenom retorikom ispod svakog nivoa, sve političke neistomišljenike nazivaju “izdajnicima” “sranim plaćenicima” i slično.

Ovog puta otišao je i korak dalje, ne samo da se sa govornice NSRS direktno i lično obraćao Mirku Šaroviću koji je sjedio i skupštinskim klupama, nego ga je zasuo i salvom uvreda uključujući i da ima “facu hijene”.

Predsjednik SNSR Nedeljko Čubrilović, koji je burno reagovao na svaku upadici predstavnika opozicije, poslanicima je pojasnio da uopšte “nije čuo” ovu uvredu koju je Dodik sa govornice uputio Šaroviću.

Smirenošću i argumentima Šarović je ponovo potpuno razobličio Dodika, naveo ga da koristi njemu svojstven riječnik ulice i pijace, koji posebno dolazi do izražaja svaki put kad je lider SNSD-a uplašen za ishod predstojećih izbora i pokušava se “izboksovati” da se oni održe pod nefer i nedemokratskim uslovima u kojima je SNSD favorizovan, a opozicija stavljena u neravnopravan položaj.

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS