Izdajnička Dodikova politika ne prestaje, on mora da ode!

Izdajnička Dodikova politika ne prestaje, on mora da ode!

– Izdajnička i podanička politika Milorada Dodika nije počela zagrljajima i slavljem zločinačke akcije „Maestral“, nego korijene vuče još u počecima njegove karijere na čelu SNSD-a, neće prestati dok ne uništi Republiku Srpsku, a jedino što se može učiniti protiv toga jeste da ga pošaljemo tamo gdje mu je mjesto: na smetljište političke istorije – rekao je Milanko Mihajilica, član Predsjedništva PDP-a.

Mihajilica kaže da je jedina osoba u istoriji Republike Srpske koju su stranci doveli na vlast upravo Dodik.

– Visoki predstavnik Karlos Vestendorp je smijenio legalno izabranog predsjednika Republike Srpske, prof. Nikolu Poplašena, jer je odbijao da povjeri formiranje Vlade Republike Srpske Miloradu Dodiku. Znao je Poplašen s kim imamo posla, sa „daškom svježeg vjetra na Balkanu“ Madlen Olbrajt, koji je dao obećanja da će oslabiti Republiku Srpsku, pa ni po cijenu smjene nije htio da se proda i da on lično izdajniku da vlast u ruke – naveo je Mihajilica.

On ističe da sve što je kasnije uslijedilo potvrđuje da je Dodik, koji je na SFOR-ovim tenkovima došo na vlast i kojeg je podržavala administracija srbomrsca Bila Klintona, o čemu su izvještavali i ovdaššnji mediji, činio sve što bi činio sluga srpskih protivnika.

– Nije mu bilo dosta što nam je uništavao budućnost, nego je prodao i našu prošlost predajom jasenovačke građe, pa sada Hrvatska može da licitira sa brojem žrtava u našem najvećem stratištu i najmonstruoznijem logoru u Evropi – ističe Mihajilica.

Mihajilica se prisjetio i Dodikove povezanosti sa visokim predstavnicima.

– Karlost Vestendorp ga je doveo na vlast i prisustvovao njegovom izlaganju ekspozea kada je prvi put postao predsjednik Vlade. Sa Valentinom Inckom je drugovao, bio mu je redovan gost na slavi, ali vjerovatno je najstrašnije ono što je radio sa Pedijem Ešdaunom i njegovim zamjenikom Grejmom Dejem.

Pravili su spiskove za politički i pravni odstrel Srba, pa su tako samo u jednom danu smijenili 59 funkcionera Republike Srpske, mahom iz SDS, zatim i PDP-a i tako nasilno počistili svom poslušniku nastavak političkog puta. Smijenjen je i Mirko Šarović, kojem su punih 9 godina bila oduzeta ljudska prava, nije mogao da se zaposli, otputuje, uđe u bilo koju instituciju, pa čak ni u svoju stranku – kaže Mihajilica.

Dodaje da Dodik ipak posebnu vezu i dalje ima sa Hrvatima:

– Pored proslave na njegovom imanju na dan kada je Zoran Milanović obilježavao progon i ubijanje Srba u zapadnokrajiškim opštinama, te odlikovao jedinice HVO koje su to činile, Dodiku ni ranije nije bilo mrsko da se grli i pravi saveze sa tim čovjekom koji je Srbe nazivao šakom jada i koji je zabranio posjetu Jasenovcu predsjedniku Srbije, g. Vučiću. Zato i ne čudi što Dodik nije bio juče u Kozarskoj Dubici na centralnom obilježavanju Dana odbrane zapadnih granica Republike Srpske – nije se htio zamjeriti svojim hrvatskim prijateljima.

Takođe, dok je prethodni saziv Savjeta ministara pitanje gradnje odlagališta nuklearnog i radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori nadomak Novog Grada iznio na svjetsku scenu o čemu  se raspravljalo na mnogim događajima koji se tiču te tematike, Savjet ministara koji predvodi SNSD o tome jednostavno ćuti i pušta Hrvatsku da mirno nastavlja radove. Izgleda da im nije dovoljno što su već rastjerali trećinu stanovništva, nego žele da potpuno opustoše opštine u slivu Une i otjeraju još 250.000 ljudi – kaže Mihajilica.

(BN)

CATEGORIES
Share This