Hapšenja pokazuju u kakvom stanju je MUP Srpske

Hapšenja pokazuju u kakvom stanju je MUP Srpske

Mihajilica podsjeća na izreku da riba uvijek smrdi od glave.

“I posljednja hapšenja visokorangiranih pripadnika MUP-a Republike Srpske pokazuju u kakvom se stanju nalazi ova institucija, a sva opravdanja da sada navodno čiste svoje redove padaju u vodu budući da je postalo jasno da su njihovi redovi, nažalost, godinama bivali toliko ukaljani, da su sporadične akcije tek kap u moru onoga što je potrebno uraditi da MUP postane institucija koja u potpunosti vrši svoju ulogu”,  rekao je Milanko Mihajilica, član Predsjedništva PDP-a.

Mihajilica podsjeća na izreku da riba uvijek smrdi od glave.

“Pored toga što su hapšeni visokorangirani inspektori, najveću odgovornost za ovakvo stanje ipak nose rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Republike Srpske, odnosno ministar Lukač i direktor Policije Siniša Кoštrešević. Očigledno je da su se godinama zatvarale oči pred nezakonitim aktivnostima njihovih pripadnika i da je zapravo jedna čitava kriminalna hobotnica, na čelu sa kriminalizovanim političkim režimom, okupirala institucije koje treba da brinu za bezbjednost. Da smo iole normalno društvo, i Lukač i Кostrešević bi sami podnijeli ostavke. Umjesto toga, mi smo u situaciji da su oni koji treba da štite zakon i građane u dubokoj sprezi sa najozloglašenijim kriminalnim klanovima iz regije”,  naveo je Mihajilica.

On kaže da trenutna struktura koja vodi MUP nema kapacitet da se sa tim izbori, jer su, u najmanju ruku, saučesnici u njihovom urušavanju.

“Neophodna je potpuna dekriminalizacija MUP-a, a to mogu učiniti samo potpuno nova struktura i novi ljudi na njihovom čelu, jer su dosadašnji i doveli do toga da nam dijelovi ove institucije postanu leglo organizovanog kriminala”, poručio je Mihajilica.

(BN/ foto Glas Srpske)

CATEGORIES
Share This