Dodikovi kerberi ispunjavaju riječi velikog vođe

Dodikovi kerberi ispunjavaju riječi velikog vođe

Redakciji Istoka obratio se čitalac (adresa poznata redakciji) koji je nazadovoljan konkursnom procedurom koja je provedena u Osnovnoj školi na Palama za radno mjesto bibliotekara. Pismo prenosimo u cjelosti:

Na objavljenom konkursu u Glasu Srpske od strane Osnovne škole Pale u Palama od 16.12.2020. godine za prijem bibliotekara javilo se dosta kandidata koji su po struci diplomirani bibliotekari, međutim na testiranje su mogli proći samo kandidati koji su sve samo ne bibliotekari. To u praksi znači a kako se iz priloženog vidi, da je primljena osoba koja je završila engleski jezik, a što je još važnije ovom prilikom, ona je dugogodišnja članica SNSD-a, pa je po toj logici direktor škole i potpisao rezultate konkursa, a koji je takođe politički podoban član crvene stranke.

Ono što ovaj konkurs čini spornim sa stanovišta pravno proceduralnog aspekta je da je navedeni uslov za prijem bibiliotekara bio i da kandidati moraju imati položen stručni ispit za rad u vaspitno obrazovnom procesu, a dobro je poznato da bibliotekari ne polažu tu vrstu stručnog ispita, već samo stručni ispit za bibliotekara. To je automatska diskriminacija diplomirnih bibliotekara, tj. sigurna namještaljka članovima snsd-a da samo probrani mogu proći.

Sve to je samo dokaz tvrdnje predsjednika SNSD-a Milorad Dodik koji je isticao da je sve džabe ako niste dio vlasti. “Džaba vam i najbolji prosjek na fakultetu, i znanje, i trud, ako niste “u sistemu vlasti”.

Gdje će se bibliotekari zapošljavati ako im nije dozvoljeno da konkurišu za biblioteke to treba pitati kreatore ovakvih nakaznih konkursa i takvih rezultata?!

Kako ovo prolazi kod ministarstva prosvjete i kulture to je zaista nevjerovatno!

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS