Bure baruta

Bure baruta

Bosna i Hercegovina je na ivici rata, islamski ekstremisti nalaze se na entitetskim granicama, hrvatski predsjednik otkazao posjetu zbog straha za svoju bezbjednost, podignute optužnice protiv premijera FBiH, ministra bezbjednosti BiH, direktora OBA…

Ovo su samo neke od vijesti kojima se skoro svakodnevno bombarduje domaća, ali i svjetska javnost.

Da smo na karti svijeta označeni crnom bojom, odavno je svima jasno.

Bure baruta u srcu Evrope koje u svakom momentu može da eksplodira, bar tako misle svjetski zvaničnici, ali i njihovi građani.

To što nas niko više ne uzima za ozbiljno možemo zahvaliti našim političarima koji se svojski trude ta nas blamiraju na svakom koraku.

Dovoljno je pogledati političare u BiH koji odlaze u svijet i daju izjave kako se kome prohtje, ili samoinicijativno pozivaju na brifinge strane ambasadore, vrijeđaju predsjednike, premijere ili neke druge visoke zvaničnike Evrope i svijeta, ili pak daju potpuno različita tumačenja jednog te istog događaja- pa da vam bude jasno u kakvoj to državi živimo.

Realno, u država bez predsjednika i vlade, na čijem čelu se nalaze vjerske poglavice, a u kojoj se ministri ne biraju po stručnosti, već po nacionalnosti, i ne možete očekivati ništa drugačije.

To što država tapka u mjestu, što nas strani investitori zaobilaze u širokom luku, što nam milijarde maraka odlaze u vjetar, ili što će nas na sljedećem popisu biti pola miliona manje, to nikoga ne treba da brine.

Za to vrijeme, naše poglavice gomilaju svoj imetak, a Srbi, Hrvati i Bošnjaci, i dalje sjede u svojim etnički podjeljenim torovima i smišljaju kako pobjeći odavde.

Političari će vam, naravno, svi od reda reći kako oni žele dobro ovoj zemlji, ali eto, ne mogu da se dogovore sa onim drugima.

S druge strane, ti drugi će reći isto, samo što će zato okriviti one prve ili treće. I tako u krug.

Zašto političari ne promisle kome će sutra biti vlast, kad više ne bude naroda?

Upitao je to ovih dana banjalučki biskup Franjo Komarica.

Odgovor je jednostavan, nije njihovo da misle na sutra, sve dok im je dobro danas.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This