Aleksandar Trifunović: Zašto neću otići na forum koji Dodik organizuje sa novinarima

Aleksandar Trifunović: Zašto neću otići na forum koji Dodik organizuje sa novinarima

Dodik bi trebao za početak početi da se ponaša civilizovano prema novinarima čija pitanja ne voli, da ih ne vrijeđa, ne tjera sa konferencija, ne proziva po medijima, ne prijeti im, ne psuje im majku, ne govori im da smrde i da bi želio da im srce stane..

Na adresu BUKE nakon više od 15 godina vlasti Milorada Dodika i SNSD, partije kojom gazduje došao je prvi poziv za neku njihovu aktivnost.

U pitanju je, kako kažu, Drugi otvoreni forum, a “У другом „Отвореном форуму“, kažu iz SNSD, “желимо да у отвореном и искреном дијалогу разговарамо и чујемо глас представника новинарске заједнице, односно представника медија, чија је улога у друштвеном животу Републике Српске од изузетног значаја. ”

Ovo naravno zvuči nevjerovatno, jer ova vlast se odnosi sve ove godine prema neistomišljenicima tako da im u svakoj prilici poručuje da ih njihovo mišljenje ne zanima i da je nebitno, na način da ih potpuno dehumanizije, proziva ih se izdajnicima i plaćenicima, neprijateljima.

I sada, kao da se ništa nije desilo, SNSD poručuje da vidi izuzetan značaj ovih medija i želi da ih pozove na forum, nakon kog će biti konferencija za medije, koja je po meni i glavni razlog ovakvog sastanka da bi pokazali tobož interes za medije.

Istina ih da ih i dalje ne zanimamo, jer nije dovoljno samo pozvati neistomišljenike na sastanak, potrebno je konkretnim potezima pokazati uvažavanje novinara koji misle svojom glavom.

Za početak je potrebno da skinu sa web stranica svoje partije fašističko štivo kriminalca Stefana Karganovića o tobož neprijateljima Republike Srpske u kojima nekim časnim ljudima i organizacijama stavljaju mete na čelo. To štivo je i na ovdašnjem Sudu proglašeno klevetničkim, sve sa urednikom i autorom. To SNSD i dalje nije razlog da tu knjigu skinu sa svojih stranica.

Milorad Dodik bi trebao za početak početi da se ponaša civilizovano prema novinarima čija pitanja ne voli, da ih ne vrijeđa, ne tjera sa konferencija, ne proziva po medijima, ne prijeti im, ne psuje im majku, ne govori im da smrde i da bi želio da im srce stane …

Milorad Dodik bi na pitanja rijetkih novinara zašto firma njegovog sina Prointer dobija gotovo sve tendere i javne nabavke softvera i hardvera prestane da odgovara sa, moj sin je dobar momak, jer to nije relevantno, relevantno je da li dobija te tendere kao njegov sin.

Milorad Dodik bi trebao da prestane da poručujue da pravi crnu listu onih koji mu nisu po volji,  a članovi SNSD bi trebali da prestanu da mu na kongresima aplaudiraju zbog toga što poručuje

SNSD i Milorad Dodik bi trebali da konačno oslobode RTRS mediji svih građana RS koji ga plaćaju, medij koji su oteli zarad partijskih i ličnih interesa i pretvorili u svakodnevnu Olimpijadu poltrona, u kojoj pobjednici završe u diplomatiji.

Milorad Dodik i SNSD bi trebali da zaštite novinare neistomišljenike od sebe prije svega.

Tek tada će se stvoriti uslovi za siguran i svrsishodan razgovor, u kome ćemo mi koji se ne slažemo sa njima govoriti, a oni iz SNSD, će nas saslušati, iako se ne slažu sa nama.

Do tada, ovo nije isren poziv, ovo je samo jalovi PR potez stranke plaćen preskupo našim novcem.

6yka.com

CATEGORIES
Share This

COMMENTS