Vučić uručio Cicoviću Zlatnu medalju za zasluge „Odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji“

Vučić uručio Cicoviću Zlatnu medalju za zasluge „Odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji“

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović izjavio je Srni da Zlatnu medalju za zasluge koju mu je danas uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom Dana državnosti Srbije, smatra priznanjem za dobre odnose Srpske i Srbije, koji nikada nisu bili bolji.

Ovo odlikovanje je prije svega odlikovanje za one koji su sve ove godine zajedno sa mnom radili na promociji Republike Srpske i prezentaciji svega onoga što je Republika Srpska danas i što želi da bude u budućnosti – rekao je Cicović.

On je istakao da je to priznanje i za sve ustanove kulture iz Srpske i Srbije, naučno-izdavačke ustanove i one koji su zajedno sa njim i Predstavništvom radili u funkciji podsticanja i jačanja odnosa Srpske i Srbije – na ostvarivanju svih projekata koji su u vezi sa očuvanjem identiteta, kulture, tradicije, običaja i vjere srpskog naroda, kao i za uspostavljanje kulture sjećanja.

– Na kraju to je i meni potvrda da sve ove godine što sam radio i što radim daje puni doprinos i Srpskoj i Srbiji. Mislim da je najvažnije da je ovo priznanje dobrim odnosima Republike Srpske i Srbije koji nisu nikad bili bolji nego što su posljednjih deset godina – rekao je Cicović.

On je istakao da sav taj rad koji je rezultirao ovim priznanjem, ne bi bio moguć bez potpune podrške predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i rukovodstva Republike Srpske.

– Posebno je važno da je ovo priznanje i onome što smo radili u prethodnom periodu, a to su programi i projekti na nikad prečem svesrpskom jedinstvu i sabornosti, jer samo jedinstveni i sabrani, samo ukoliko budemo poštovali sebe, moći ćemo poštovati druge i sa svima njima zajedno graditi budućnost – poručio je Cicović.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This