Vučić: Spreman sam da idem na izbore

Vučić: Spreman sam da idem na izbore

Rukovodstvo Srpske napredne stranke održalo je danas sastanak kome je prisustvovao i predsjednik Aleksandar Vučić, rečeno je Tanjugu u toj stranci.

Kako navode pojedini mediji na sastanku se razgvaralo o nedavnoj sednici parlamenta posvećenoj Kosovu i Metohiji.

„Novosti“ navode da je Vučić rekao da je SNS u Skupštini bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao narod.

„Novosti“  navode, pozivajući se na izvore iz SNS, da je Vučić rekao da je veoma razočaran ponašanjem socijalista kao i da je bolje da odu u opoziciju nego da im partijski i privatni interesi vode državu.

„Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama – ni zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara“, rekao je Vučić, kako prenosi list.

Oni koji očekuju međusobno priznanje mogu samo da sanjaju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da oni koji očekuju međusobno priznanje Srbije i samoproglašenog Kosova mogu samo da sanjaju o tome.

„Međusobno priznanje, sanjajte! Živela Srbija“, poručio je Vučić u kratkom video-obraćanju građanima Srbije.

Vučić je rekao da se uvijek borio samo za Srbiju, da će tako i nastaviti i da nije tražio aboliciju za svoju porodicu, kao što tvrdi Rada Trajković /političarka sa Kosova/.

Pozivajući se na vrh Srpske napredne stranke, beogradski mediji prenose da bi vanredni parlamentarni izbori u Srbiji mogli da budu održani u septembru.

Prema istim izvorima, Vučić je na večerašnjem sastanku vrha njegove stranke SNS rekao da je spreman da ide na izbore kao kandidat za premijera, ali da neće popustiti pod ucjenama – ni zapada, ni SPS-a /koalicionog partnera/, ni lažnih desničara.

„Bolje da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu“, rekao je Vučić na stranačkom sastanku.

Ivica Dačić, predsjednik SPS-a, koalicionog partnera Vučićevog SNS-a, rekao je večeras za Tanjug da socijalisti ostaju čvrsto uz Vučića, da podržava njegovu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom i da je to njihova zajednička politika već 11 godina.

(Glas Srpske)

CATEGORIES
Share This