Vučić otkrio da li je obećao američkom senatoru da će uvesti sankcije Rusiji

Vučić otkrio da li je obećao američkom senatoru da će uvesti sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je američki senator Kris Marfi u svom autorskom tekstu precizno prenio njegove riječi “nazovi me za 60 dana i provjeri da li sam uradio ono što sam ti rekao da ću uraditi”, ali da se to nije odnosilo na uvođenje sankcija Rusiji.

“Takvu izjavu dobićete i od americke delegacije, a bilo je više od 20 ljudi na sastanku”, rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kako je u Srbiji glavna tema uvođenje sankcija Rusiji.

Vučić je rekao da će o sankcijama Rusiji više govoriti 6. maja, ali da ima onih koji nemaju odgovornost i sa lakoćom govore o tome, jer ih ne interesuje da li će Srbija sutra imati da jede i da li će moći da preživi.

Nema prijateljstava u međunarodnoj politici, večni su samo interesi, rekao je Vučić i naveo da će on kao predsjednik u narednih pet godina donositi odluke u interesu Srbije.

“Baš me briga za Amerikance, baš me briga za Ruse i Evropljane, makar sam na svijetu ostao, samo ću raditi u korist svoje države”, rekao je Vučić.

(BN/Tanjug)

CATEGORIES
Share This