Vučić: Neki Rusiji ne mogu ništa, pa se iživljavaju na Srbiji

Vučić: Neki Rusiji ne mogu ništa, pa se iživljavaju na Srbiji

Histerija koja se vidjela u prethodna 24 sata oko najavljivane posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Srbiji, pokazala je šta neki zapravo žele, pošto ne mogu ništa da učine ili kažu Rusiji, oni se iživljavaju nad Srbijom, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ne govori o Amerikancima ili nekim drugima, već o “nekim manjima”.

Vučić je za RTS, komentarišući riječi Lavrova da je Srbija bila spremna da bude domaćin i da takvu politiku vidi kao hrabar potez, rekao da ne misli da je to njegova lična hrabrost, već racionalan, razuman, umirujući put u Evropi, u kojoj danas nije lako čuti glas razuma i dijaloga.

– Nije to pitanje sticanja ili gubljenja političkih poena, biće stvari koje se ljudima dopadaju, ili ne, ali mi moramo zemlju da sačuvamo – rekao je Vučić.

Ukazao je na ponašanje okruženja, medija i političara iz okruženja, polovinu evropskih medija.

– U Srbiju je u posljednja 24 sata stiglo više zapadnih medija nego ne znam kada, čekajući da naprave sliku Vučića i Lavrova, ne zbog njega, Rusije, već da mogu da ocrne i napdanu Srbiju – naveo je Vučić.

Upitao je šta je Srbija loše uradila i kome je stala na sjenku, da li je bilo kome bilo šta oduzela, i da li to što ne želi uvijek da bude dio čopora, izaziva nečiju glavobolju.

– Da li zato ta mala zemlja ne smije da postoji – upitao je Vučić.

Kako je rekao, histerija koja je viđena u pretodna 24 sata, sve je pokazala, ali on nije želio da učestvuje u tome.

– Јa ni riječ nisam rekao, ali to je pokažalo šta žele. Vide da Rusiji ne mogu ništa, i tu ne mislim na Amerikance ili neke druge, oni su tiši i manje glasni, nego na neke manje, koji misle da imaju pravo da nas lupaju po glavi, a koji Rusiji ne smiju da kažu ni urade ništa, pa kažu: “‘ajde da se iživljavamo na maloj Srbiji”, od Karla Bilta do Hrvatske – rekao je Vučić.

Tanjug

CATEGORIES
Share This