Vučić: Nećemo nikome dati državu Srbiju na tacni

Vučić: Nećemo nikome dati državu Srbiju na tacni

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Prištini i svima drugima da im “država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voljeli, kao i da Srbija pripada svom narodu”.

– Moramo da sačuvamo državu, uspjećemo i u prvilačenju investicija i u povećanju BDP i plata i penzija, i u povećanju životnog strandarda, ali  moramo da sačuvamo našu državu – poručio je Vučić na kongresu SPS.

On je rekao da je prethodnih dana moglo da se vidi puno nelogočnosti po pitanju dešavanja na KiM.

– Kažu ovi naši zapadni prijatelji i partneri, evo Priština je deeskalirala sukob pošto su odložili izbore, a samo 15 sati prije toga došli sa dugim cjevima da zauzimaju četiri prostorije opštinskih izbornih komisija na sjeveru KiM. Šta, nisu znali 15 sati ranije šta će da urade – ukazao je Vučić.

On je istakao  da hapse i maltretiraju Srbe i još kažu kako rade na  deesklaciji.

I onda ujutru, kako je dodao, uhapse Srđana Trajkovića optužujući ga navodno za ratne zločine iako je gotovo devet godina radio u kosovskoj policiji i sada se ne javlja porodici i ne dobija lijekove.

– Juče cijeli dan zovu, nema stranca koji nije pozvao i rekao – strašna greška i veliko rušenje demokratije, to što je Kurtijeva savjetnica ili neko ko zastupa njihove interese, a ne interese svoje zemlje i svog naroda, čekala na administrativnom prelazu dva sata. Zamislite te strašna torture, i onda shvatite da iza svega toga, iza tih 0,1 ili 0,5 odsto stoje oni koji žele da Srbi i građani Srbije  budu takvi koji će državu Srbiju da im daju na tacni – rekao je Vučić i poručio:

“Nećemo vam dati državu Srbiju ni  za šta na svijetu, ne sanjajte to nikada je nećete dobii , država Srbija pripada njenim građanima i ovom narodu”.

On je dodao i da “takve poruke dobija na svaka dva sata, ali da više ne može da trpi tu vrstu bezobrazluka”.

-Uhapse vam ljude ni krive ni dužne, maltretiraju ih i ne daju im lijekove, a problem je da li je neko  čekao negdje sat ili dva, i sve u skladu sa zakonom – primijetio je Vučić.

On je dodao da mu “to šalju cijeli dan i da se njegova savjetnica muči pošto zna na kakvu će to njegovu reakciju da naiđe”.

– Rekao sam joj da lijepo svim tim bezobraznim tipovima koji to šalju kaže da više ne šalju nijednu poruku i da sam odlično razumio šta je to što rade i za šta se stvarno zalažu – istakao je Vučić.

Predsjednik je naveo i da je zapadne predstavnike pitao koji od šest postignutih sporazuma će da poštuju, uključujući i sedmi Lisabonski sporazum, i da mu je u lice rečeno da nema nijednog.

– Ti sporazumi nam služe da biste ih vi ispunjavali, da vas imamo čime da pritisnemo da ispunite vaše obaveze, a mi to nećemo da ispunjavamo – preneo je Vučić šta mu se poručuje.

On je naveo primjer da su visoki predstavnici u BiH išli sa zadatkom da ujedinjuju vojsku i policiju dva entiteta, a da je onda  jedan od njih godinu dana kasnije u Sjevernoj Makedoniji razdvajao policiju na albansku i makedonsku.

-Potpuno različiti principi u samo godinu dana. Baš ih briga, jer to je njihov interes. Primjere bezobrazluka na dnevnom nivou mogu da vam pokazujem do sutra i da ta priča bukvalno nema kraja. Ali to ne znači da mi smemo da kukako. Ne, mi moramo da radimo još više, još jače, da budemo još mudriji i snažniji – rekao je Vučić.

Tanjug

CATEGORIES
Share This