Vučić: “Mi smo nezavisna zemlja”

Vučić: “Mi smo nezavisna zemlja”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je posetu Gabrijela Eskobara Bosni i Hercegovini.

Srbija je za poštovanja Dejtonskog sporazuma. Druga je stvar što su kroz implementaciju dolazile promene od nametanja visokih predstavnika koje nemaju veze sa tim Sporazum”, kazao je Vučić.

“Govorio sam više puta sa Eskobarom, ali nismo dugo”, kazao je Vučić posle svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Kontinental automotiv Srbija (Continental Automotive Serbia) u Novom Sadu.

“Mi smo nezavisna zemlja”

Povodom izjave predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani da je Srbija oruđe Rusije, Vučić ističe da je to “glupo”.

“Toliko glupo da nemam reči. Nismo nikakvog oruđe Rusije ni EU , ni SAD. Mi smo nezavisna zemlja. Možda smo jedni od retkih u ovom delu Evrope. U našoj zemlji ne odlučuje niko sem nas i na to sam dodatno ponosan. Samo ta politika može da čuva mir, ali ponos i dostojanstvo našeg naroda. Oni koji to ne razumeju… Kada ne znaju šta da kažu, oni kažu da smo vezani sa Rusijom i Kinom. Samostalna Srbija koja je na evropskom putu, ali poštuje ruske i kineske prijatelje”, objasnio je Vučić.

Poseta Turskoj

Govoreći o eventualnoj poseti Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, kazao je da mu nije teško ni da ode u Tursku i istakao da “neće komentarisati poslednje izjave” turskog predsednika o BiH.

“To što se desilo Marku Ivasu je užas”

Vučić je prokomentarisao i krivičnu prijavu podnetu protiv novinara Tanjuga Marka Ivasa, zbog optužbi da je negirao genocid u Srebrenici prilikom intervjua sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Željkom Komšićem.

“To što se desilo Marku Ivasu je užas. Da podnesete prijavu protiv nekoga što mu se nije dopalo pitanje. Drago mi je što to ne može u Srbiji”, istakao je Vučić.

“Imate toliko murala Praljku u zemlji EU”, naveo je Vučić, i istakao da mediji najavljuju intervjue sa nekadašnjim komandantom bosanskih snaga Naserom Orićem.

“Ali zato Srbima treba što snažnije zabiti glogov kolac u srce”, objasnio je predsednik.

Takođe se osvrnuo na to kako je objavljena laž da je bio 1991. godine u Petrinji.

(B92

CATEGORIES
Share This