Svedok saradnik otkrio plan kavačakog klana: Danilu Vučiću hteli da prikače ubistvo Lazara Vukićevića!

Svedok saradnik otkrio plan kavačakog klana: Danilu Vučiću hteli da prikače ubistvo Lazara Vukićevića!

Posle ubistva Lazara Vukićevića, a po povratku iz Turske preko naših navijača na tribinama pustili smo lažnu priču kroz navijačke grupe, da je Lazar nestao, jer je imao sukob sa Danilom Vučićem, sinom predsjednika Srbije. To smo uradili kako bi smo skrenuli istragu i da diskreditujemo predsednika preko sina.

Ovo je na današnjem suđenju Belivukovoj i Miljkovićevoj kriminalnoj grupi u Specijalnom sudu u Beogradu ispričao okrivljeni saradnik Srđan Lalić.

Pojašnjavajući kako su planirali da izvedu destabilizaciju u državi Lalić je ispričao da se čekao bilo kakav skup ili protest, a onda bi im se priključili navijači, kako bi izazvali masovne nerede.

– Veljko je sa navijačima vežbao formacijsko kretanje kako bi to izgledalo u realnim situacijama. Takođe, optuženi Nebojša Janković i Vlada Draganić su obučavali pored ostalih i Miljkovića da rukuje oružjem i podmeće eksplozive – kazao je Lalić.

Na pitanja pojedinih advokata da li su još neke strane službe osim crnogorske ANB bile uključene u eventualnu promenu režima i atentat na predsednika Aleksandra Vučića, Lalić je odgovorio:

– Zvicer je imao dobre kontakte u pojedinim stranim službama. O tome su nam pričali Belivuk i Miljković – naveo je Lalić.

Izvor: Novosti

CATEGORIES
Share This