Suzavac i šok bombe, kosovska policija upala u apoteku

Suzavac i šok bombe, kosovska policija upala u apoteku

U Sjevernoj Mitrovici trenutno je u toku akcija Kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica i čuju se sirene za uzbunu. Prema nezvaničnim saznanjima slična racija se trenutno odvija i u Zvečanu.

Kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih apoteka gde proveravaju carinske papire o nabavci lekova, a kako navode očevici upali su i u nekoliko radnji.

Navodno, radi se o “akciji za sprečavanje krijumčarenja robe”.

Narod se okupio šokiran ovakvim upadom policije na sever, a situacija je eskalirala kada su policajci počeli da bacaju šok bombe i suzavac, a okupljeni građani su onda uzvratili kamenicama.

Tokom obračuna je pričinjena materijalna šteta na više civilnih automobila parkiranih u blizini, a jedan automobil je zapaljen na raskrsnici između Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović-Alas” i Bošnjačke mahale.

Prema našim saznanjima, policija je upala u više mesta na severu, pored Severne Mitrovice i u Zvečan, a u ovom trenutku nema potvrđenih podataka da li su angažovani i specijalci Rosu, već su u pitanju pripadnici interventne policije.

(Kosovo online)

CATEGORIES
Share This