Srđan Đoković: Najboljem dečku na svijetu ovo rade

Srđan Đoković: Najboljem dečku na svijetu ovo rade

Četvrti skup podrške u nizu najboljem teniseru svijeta Novaku Ðokoviću održan je ispred Skupštine Srbije.

Ðoković je već peti dan u hotelu za migrante u Melburnu, gdje trenutno čeka saslušanje, nakon što mu je Australija poništila vizu za boravak u zemlji zbog navodno neispunjavanja uslova.

Okupljenima ispred Narodne skupštine obratili su se članovi porodice Ðoković, koji su zahvalili na podršci koju Novak dobija iz Srbije, ali i od ljudi širom svijeta.

“Neka ceo svet čuje istinu. Nadamo se da je sud nezavisan i da će Novak da izađe kao pobednik i slobodan čovek. Da ga uskoro vidimo na teniskom terenu”, poručio je Ðorđe Ðoković, Novakov brat.

Ðokovićeva majka Dijana govorila je u kakvim uslovima se nalazi prvi reket svijeta.

“Novak ima samo ručak i večeru, nema doručak. To nisu ljudski i humani uslovi. To mi je Novak lično rekao. To nisu uslovi ni za zatvor, tamo imaju tri obroka dnevno i mogu da izađu napolje. Nema ni prozor normalan, da gleda na park, nego gleda u zid. Idemo dalje, nadam se da ćemo pobediti”, 
rekla je Dijana Ðoković.

Otac Srđan rekao je da vlasti Australije nisu pokazale nikakvo poštovanje prema teniseru koji je devet puta osvajao gren slem u Melburnu.

“Najboljem dečku na svetu ovo rade. Devet puta je osvojio taj njihov Australijan open. Nikakvo poštovanje nemaju. To se dešava jer smo mi samo mali deo sveta, ali ponosni smo. Ne mogu nas slomiti. Novak je personifikacija slobode, svega ljudskog što jedan čovek sadrži u sebi. Sram ih bilo. Ne narod, već političare”, istakao je Srđan Ðoković.

Vlada Viktorije i Tenis Australije dali su Ðokoviću dozvolu za učešće na Australijan openu na osnovu medicinskog izuzeća, koju je blokirala federalna vlada, a večeras u ponoć po našem vremenu, sud u Australiji slušaće Novaka Ðokovića i tim ministarke unutrašnjih poslova Karen Endrjuz, kada će biti poznato da li će najbolji tensier svijeta braniti titulu osvojenu prošle godine ili će morati da napusti zemlju.

b92/sport

CATEGORIES
Share This