Srbija pozvana na Bajdenov Samit za demokratiju

Srbija pozvana na Bajdenov Samit za demokratiju

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da poziv Srbiji da učestvuje na Samitu za demokratiju američkog predsjednika Džozefa Bajdena 9. i 10. decembra dobra vijest ali da nema razloga za euforiju.Brnabićeva je navela da će, prema onome šta zna, na skupu onlajn učestvovati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je za RTS rekla da je to još jedan primjer koji govori o licemerju i besmislu kritika u zemlji i onih iz regiona na račun Srbije.

Brnabićeva na obilježavanju 75 godišnjina od osnivanja Uneska u Parizu istakla da je srpska baština na Kosovu i Metohiji od nemjerljivog značaja, ne samo za nacionalni identitet Srbije, već i kao dio dragocjene evropske i svjetske baštine.

– Srbija je ponosna na nasleđe Uneska i nastaviće da insistira na zaštiti svetske kulturne i prirodne baštine kroz listu ugrožene svetske baštine – rekla je Brnabićeva.

Premijer Srbije sastala se ranije danas u Parizu sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule, koja je ukazala na riješenost Vlade Srbije da se više angažuje u upravljanju tom međunarodnom organizacijom.

(Srna  Foto:BBC)

CATEGORIES
Share This