Srbija na putu ka EU, ali neće kvariti odnose sa Rusijom

Srbija na putu ka EU, ali neće kvariti odnose sa Rusijom

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putum, ali da nikada neće pokvariti odnose sa Rusijom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za kanal na Jutjubu Sovovjev lajv u intervjuu ruskom novinaru Vladimiru Solovjevu.

Vučić je rekao da je Srbija zaista na evropskom putu, ali da neće pokvariti odnose sa Rusijom.

Vučić je u intervjuu, objavljenom uoči njegovog susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao da iz Evrope razni politički subjekti dijele lekcije i da su mu jednom čak rekli da ne treba tako glasno da govori o uspjesima Srbije.

Vučić je ispričao da mu je na pitanje zašto da ne govori glasno rečeno da će to izazvati mnogo problema i da svi moraju da reaguju. “Ja sam se tada prosto nasmijao i nastavio da radim svoj posao”, ispričao je Vučić.

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putum, ali da nikada neće pokvariti odnose sa Rusijom.

“Mi ćemo ceniti Putina, imaćemo dobre odnose i sa Kinom, sviđalo vam se to ili ne, to je politika Srbije”, istakao je Vučić.

Ukazao je da Rusija ne mora da se saglasi sa svakim njegovim stavom, ali da je Moskva uvek pokazivala poštovanje za izbor Srbije i da zato Srbija veoma cijeni predsjednika Putina.

“Kad sam insistirao na nekim stvarima, gde su se pojavljivale neke razlike, on se čak osmjehivao, ali pokazao je korektan odnos, svoju veličinu i to koliko uvažava slobodu našeg naroda”, rekao je predsjednik Srbije.

Govoreći o prijetnjama sankcijama i zamrzavanjem imovine, Vučić je istakao da njemu nemaju šta da zamrznu da nema nikakvu imovinu, nijedan dolar, niti evro u inostranstvu.

“Interesuje me samo to što je važno za moju zemlju, šta mogu da uradim za svoju zemlju”, naglasio je Vučić.

Intervju Vučića za Solovjev lajv objavljen je u cijelosti uoči posjete predsjednika Vučića Rusiji, koja je planirana za 24. i 25. novembar. U ranije objavljenim dijelovima intervjua predsjednik Srbije je govorio o predstojećoj posjeti Rusiji i susretu sa predsjednikm Putinom i o tome da je gas pitanje svih pitanje u Srbiji.

(Tanjug)

CATEGORIES
Share This