Šešelj vozi najnovijeg Rendž Rovera od 140.000 EVRA!

Šešelj vozi najnovijeg Rendž Rovera od 140.000 EVRA!

Vojislav Šešelj ima jedan od najskupljih automobila, koji je umjesto lidera radikala platila njegova sestra Dragica. Oko 140.000 eura je “iskeširano”, a Šešeljeva sestra platila je novcem koji je donijela u kesi, saznaje “Blic”.

Range Rover Autobiography je izbor predsjednika srpskih radikala. Šešelj vozi ili ga voze u džipu, čiji su uobičajeni kupci britanska i arapska aristokratija, ekstremno bogati ljudi, ali i oni iz jet seta koji se odlučuju za ovaj model zbog atraktivnosti automobila.

Šef političke partije u Srbiji, sa prijavljenim prihodima – skupštinska plata 104.000 dinara i penzija 43.000 dinara (oko 2.500 KM prim.pr.), dolazi u Skupštinu sa modelom Autobiography, za koji je morao ne samo najmanje deset godina toliko da zarađuje već i da cjelokupno primanje stavlja odmah u kasicu. Dakle, deset godina nije smio da potroši ni jedan jedini dinar svoje prijavljene zarade. Ova računica i štednja se, naravno, odnose na situaciju da je Vojislav Šešelj posljednjih deset godina i zaista zarađivao ovaj novac što, međutim, nije slučaj.

Vojin džip

Ako se uzme prosječna zarada u Srbiji, građani bi za Šešeljev auto morali da žive od vazduha 292 mjeseca ili skoro 25 godina.

“Vojin džip” je za kupce i inače ekskluzivnog Range Rovera, koji idu korak dalje. Takvi modeli u zavisnosti od čitavog niza dodatne opreme koštaju i do 200.000 euvra. Sudeći po nižoj cijeni od 140.000 eura, izgleda da lider radikala nema svu dodatnu opremu.

Prema saznanjima “Blica”, ovaj ekskluzivni automobil je platila Šešeljeva sestra Dragica. Izvor “Blica” navodi da je “tolike eure” donijela u kesi.

– Sestra Dragica je pokriće, da ne ide Šešelj lično. Naravno da nije kupila sebi ili za stranku. Automobil je kupljen za Šešelja – navodi naš izvor.

On dodaje da novac nije sestrin.

Sestra prikuplja članarine

– Otkud njoj? Ona je u radikalima zadužena za finansije. Bavi se blagajničkim poslovima i prijemom članarina. Nije mogla da skupi za Range Rovera ni sve članarine da je sabrala – kaže sagovornik “Blica”.

Šešeljev automobil – koji su već svi primijetili u Skupštini Srbije, a i jer ne izlazi iz njega, rijedak je na tržištu i za njega postoji lista čekanja ukoliko se kupuje nov. Opremljeni su snažnim motorima koji dostižu performanse sportskih automobila poput Porschea. Osim nepoznanice otkud Šešelju novac za ovakav auto, ništa manja pitalica nije i šta će mu uopće tako luksuzan auto.

– Pa da stigne tokom kampanje u sve dijelove Srbije – jedna je od šala na račun lidera radikala u skupštinskim kuloarima.

Zbog svoje ekskluzivnosti i skupocjenosti, Autobiography rijetko voze političari, posebno ne u službene svrhe. Svugdje u svijetu bili bi prozvani i kritikovani u javnosti.

Stravična prijetnja

“Blic” je jučer pokušao da dobije odgovore od Vojislava Šešelja odakle mu novac za jedan od najskupljih automobila, ali i kako je voziti se u takvom luksuzu… Prenosimo razgovor sa šefom parlamentarne partije u Srbiji.

– Zašto me zovete? Šta ‘oćete – pita Šešelj koji se isprva nije javio na naš poziv, a potom je pozvao sam.

– Ako možete da nam odgovorite na nekoliko pitanja. Kada ste i kako kupili džip?

– Neću da odgovorim – istakao je Šešelj.

Na naše pitanje zašto ne želi da odgovara na pitanja u vezi sa automobilom, Šešelj kaže: “Ne dajem izjave za Blic”, a potom i glasnijim tonom poručuje:

– Kad dođem u “Blic”, ostaviću krvave tragove za sobom.

Nakon prijetnje, Šešelj je prekinuo telefonsku vezu.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS