Savjetnik Aleksandra Vučića poručio iz Gradiške “Srbiji i Srbima niko ne može zabraniti da vole Republiku Srpsku”

Savjetnik Aleksandra Vučića poručio iz Gradiške “Srbiji i Srbima niko ne može zabraniti da vole Republiku Srpsku”

Srbija potpuno poštuje teritorijalni integritet BiH, ali niko Srbiji i Srbima ne može zabraniti da vole Republiku Srpsku, rekao je SINOĆ u Gradišci Milorad Veljović, savjetnik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Veljović, koji je u Gradišci u ime predsjednika Srbije primio povelju počasnog građanina, rekao je novinarima da je Srbija ekonomski ojačala, zahvaljujući čemu je ta zemlja u mogućnosti da pomogne i Srpskoj.

– Suština je da se cijeli ovaj region mora razvijati, što je interes svih. Niko ne treba biti protiv razvoja na ovim prostorima – istakao je Veljović.

On je rekao da će Vučić uvijek pomagati Srpsku i krajeve BiH, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

– Osnova je da svi ekonomski jačamo kroz projekat – Otvoreni Balkan, što u Srbiji već daje pozitivne rezultate, kao i u Sjevernoj Makedoniji i u Albaniji – naglasio je Veljović.

On očekuje da se i druge zemlje Balkana tome pridruže radi dobrobiti za svoje građane.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je povodom Dana grada – 24. aprila rekao da je povelja Vučiću zaslužena zbog njegovog neizmjernog zalaganja za razvoj Srpske i Gradiške.

Povodom Dana Gradiške, na svečanoj akademiji, povelja počasnog građanina dodijeljena je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti što je, zajedno sa Vladom Srbije pomogao izgradnju Doma kulture “Srbija” u Novoj Topoli, otvorenog krajem 2020. godine, kao i novog objekta dječijeg vrtića u Brestovčini.

Povelju je rukovodstvo Grada uručilo savjetniku Vučića Miloradu Veljoviću koji je u ime Vučića čestitao Gradišci. Akademija je održana u gradiškom Kulturnom centru, gdje su uručene povelje i zahvalnice i drugim pojedincima, ustanovama i preduzećima koji su doprinijeli razvoju Gradiške.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This