Šarićev policajac Grku dao službene tablice MUP-a i blinkere?

Šarićev policajac Grku dao službene tablice MUP-a i blinkere?

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sprovodi dokazne radnje protiv Danila Stojanovića (44) zbog postojanja osnova sumnje da je od februara do aprila 2020. godine zloupotrijebio službeni položaj, kao načelnik Službe za kriminalističko-obavještajni rad u MUP-u.

 

On je, kako se sumnja, drugookrivljenom državljaninu Grčke, Filipasu Panagiotidisu (48) pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom naljepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

Panagiotidis je, kako se sumnja, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke Škoda superb i potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

– Na ovaj način je Stojanović omogućio Panagiotidisu da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a, i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svjetlosnih signala (blinkeri, sirene) – saopštilo je Više tužilaštvo u Beogradu.

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a Stojanoviću se na teret stavlja krivično djelo Zloupotreba službenog položaja, a Panagiotidisu Filipasu krivično djelo Posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Podsjetimo, Danilo Stojanović, zvani Dača nedavno je izručen iz Crne Gore u koju je pobjegao u aprilu, uoči hapšenja Darka Šarića. On se sumnjiči da je bio dio kriminalne grupe.

Inače, kako nezvanično saznaju beogradski mediji, Grk Panagiotidis je zapravo Novopazarac, koji je devedesetih godina po odlasku iz Srbije uzeo grčko državljanstvo.

Nova.rs

CATEGORIES
Share This