Protest na Trgu Republike: Nema odustajanje od zahteva, oslobotiti uhapšenog u Šapcu (FOTO/VIDEO)

Protest na Trgu Republike: Nema odustajanje od zahteva, oslobotiti uhapšenog u Šapcu (FOTO/VIDEO)

Na Trgu Republike u Beogradu, uz obraćanje gradjana koji su bili uhapšeni tokom ekoloških protesta večeras je počeo protest sa koga je poručeno da ekološki aktivisti neće odustati od zahteva za povlačenjem zakona o eksproprijacije i referendumu.

Odbornik iz Valjeva Željko Trifunović je rekao da je juče protes u Valjevu bio miran dok policija nije, kako je naveo “dobila nalog šefa mafije sa Anrićevog venca”.

Trifunović je rekao i da mu to nije bilo prevo hapšenje, te da neće odustati od borbe i zbog svoje dece.
Rekao je da je juče Srbija ustala i pobunila se, te dodao da to nije bio slučaj samo u velikim gradovima već i u malim mestima.

Po najavama organizatora, obratiće se gradjani koji su uhapšeni i pretučeni tokom mirnih gradjanskih protesta koji su juče organizovani u više gradova Srbije.

Okupljeni zvižde u pištaljke, skandiraju “ustanak, ustanak” i protiv predsednika Srbije, traže da budu oslobodjen aktvista iz Šapca koji je juče uhapšen.

Otvorena gradjanska platforma “Akcija”, Zajedno za Srbiju, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd zakazale su protest sa zahtevom za “hitno ukidanje pritvora čoveku koji je juče u Šapcu, na protestu sprečio da bager pogazi gradjane”.

CATEGORIES
Share This