Pripadnici ROSU upali u Štpce

Pripadnici ROSU upali u Štpce

Albanski specijalci maltretiraju mještane, oglasila se Kancelarija za KiM

Više naoružanih pripadnika ROSU upalo je danas u podne, u pratnji predstavnika takozvane Carine, u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce, u potrazi za srpskom robom.

Na meti specijalaca ROSU su tri trgovinska objekta u kojima traže robu bez akciza. U jednom su već izvršili pretragu, dok su u dve radnje još uvijek prisutni.

Kako nezvanično saznajemo, na terenu je jedno vozilo policije i carine lažne države.

Akcija policije lažne države se sprovodi i u Bošnjačkoj Mahali, u Severnoj Mitrovici, gdje desetak pripadnika ROSU i carine pretresa jednu radnju. Radnje u Glavnoj ulici u Bošnjačkoj Mahali, gdje se vrši pretres, su uglavnom u vlasništvu Albanaca.

Kako je saopštio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, pripadnici ROSU su blokirali tri prodavnice, a mještani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija.

– Ovo je četvrti put za svega nekoliki mjeseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protjera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama – naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM kaže da Kurti, “u te svrhe, koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspjeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez”.

– Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasjedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spriječi – zaključio je Petković.

I ovom akcijom Srbi iz Štrpca su istraumirani i uplašeni, budući da su nedavno brojni pripadnici ROSU upali u to mjesto gdje su izvršili pretres i zatvorili zgradu privremenog organa opštine Štrpce, i pritom uhapsili nekoliko Srba.

Novosti

CATEGORIES
Share This