Preživio 3 dana mučenja i silovanja: Belivukovi vojnici muškarca tukli štapovima za bilijar jer su mislili da špijunira

Preživio 3 dana mučenja i silovanja: Belivukovi vojnici muškarca tukli štapovima za bilijar jer su mislili da špijunira

Požarevac, šta radiš tu?, bila je rečenica koju je izrekao jedan od vojnika Veljka Belivuka, neposredno prije nego što je oteo mladića I. S. ispred stadiona Partizana, a potom ga, sa ostalim članovima ozloglašene kriminalne grupe, tri dana mučio.

Nesrećni mladić je u prostorijama na stadionu i silovan, a monstrumi su se nad njim iživljavali jer su mislili da ih je špijunirao za suprotstavljenu navijačku grupu “Alkatraz”.

O silovanju na stadionu Partizana pričalo je nekoliko okrivljenih tokom tri dana suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu. Između ostalih, o tome je govorio i vođa zloglasnog kriminalnog klana, Marko Miljković, braneći se da to nije tačno.

Prema navodima optužnice, mučenje mladića dogodilo se 8. 9. i 10. avgusta 2020. u restoranu u Humskoj, u prostorijama ispod tribine.

Aleksa Šejić, Mijat Simeunović i Miloš Lukić Selak zatekli su I. S. ispred restorana s telefonom u ruci i na silu ga uvukli u prostorije.

Upitali su ga: „Požarevac, šta radiš tu?“, a potom ga praktično oteli.

„Šta je bilo, doš’o si da cinkariš, doš’o si da pratiš Velju?“, rekli su mu okrivljeni.

Iako je mladić istakao da je turistički u Beogradu i da je došao da se slika ispred stadionu, monstrumima to nije bilo dovoljno da ga puste.

Tražili su od I. S. da im kaže ko ga je poslao i optuživali ga da je cinkaroš, da ih snima, prati, i da sve to radi za navijačku grupu „Alkatraz“. O tome su obavijestili vođe grupe, Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, a potom su ga zaključali u prostorije koje su koristili, držali vezanog tri dana i naizmjenično ga tukli.

Tukli su ga drvenom motkom, koju su polomili od udaranja, jer je navodno “namještao” vođe grupe. Tokom tri dana zatočeništva, mladić je nekoliko puta stravično prebijen.

Aleksa Šejić ga je i silovao.

Inače, Šejić je, prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, u to vrijeme radio kao konobar u Humskoj, a zadatak mu je bila i prodaja narkotika u pomenutom kafiću.

Oštećeni I. S. je u svom iskazu pred tužiocem ispričao i da su mu pripadnici klana u telefonu našli broj ubijenog vođe navijača Ljubomira Markovića Kiće i izvjesnog Pere „Alkatraza“.

Veče prije kobnog događaja s Perom „Alkatrazom“ je razmijenio poruke, jer je on trebalo da mu nađe posao u fabrici za dijelove.

Te poruke su bile kobne. Nakon prvog dana zatočeništva, žrtvu su tokom drugog tukli i ostali članovi kriminalne grupe, Belivuk, Miljković, Srđan Lalić.

FOTO: ZORAN ILIĆ,RTV PINK/SCREENSHOT/ RINGIER
FOTO: ZORAN ILIĆ,RTV PINK/SCREENSHOT/ RINGIER

Nakon trodnevnog mučenja, izvjesni muškarac koga oslovljavaju sa „Deda“ i Miljković su mu rekli da narednih godinu dana ne dolazi u Beograd, inače će morati da ga likvidiraju.

Do danas nije utvrđeno ko je pomenuti muškarac koga pripadnici kriminalne grupe oslovljavaju sa „Deda“.

Podsjetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam likvidacija, jedno silovanje, nedozvoljeno posjedovanje oružja i dilovanje droge.

Pripadnici ove kriminalne grupe zločine su počinili na dvije lokacije, u Ritopeku i Surduku, a baza im je bila u prostorijama na stadionu Partizana, piše Nova.

Početkom ove nedjelje počeo je glavni pretres u postupku protiv pomenutog klana, a okrivljeni su počeli sa iznošenjem odbrana. Pretres će danas biti nastavljen u Specijalnom sudu u Beogradu, a okrivljeni će nastaviti da iznošenjem odbrana.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This