Predsjedništvo SNS-a danas odlučuje o mandataru nove Vlade Srbije

Predsjedništvo SNS-a danas odlučuje o mandataru nove Vlade Srbije

Predsjednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić ranije je naveo kao kandidate za mandatara za sastav nove Vlade aktuelnu premijerku Anu Brnabić i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ali nije isključio mogućnost da će biti još predloga.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će na današnjoj sednici Predsjedništva SNS jedna od tema biti sastav koalicije koja će formirati buduću Vladu.

– Očekujem da SNS pozove manjinske stranke, da vlada bude inkluzivna više nego prije. Treba da donesemo odluku idemo li u koaliciju sa SPS-om i Jedinstvenom Srbijom, i možda sa još nekim strankama – rekao je Vučević novinarima u Novom Sadu.

Vjeruje da će se izaći sa timom koji je jedinstven u zaštiti države i građana.

– Ako bude dolazilo do nekih promjena u Novom Sadu, ja ću to podijeliti sa javnošću. Izaći ću sa prijedlozima pred skupštinu i stranku i pokušati da ih obrazložim. Ne bih da prejudiciram i pravim pritisak na druge ljude nepotrebno, ili prije vremena. Sačekajmo šta će biti – rekao je Vučević.

Vučević je naveo i da će se na sjednici govoriti i o Kosovu i Metohiji, šta ih čeka 1. septembra, dodajući da sada SAD ulaze energičnije u proces traženja kompromisnog rešenja.

RTS/Tanjug

CATEGORIES
Share This