Predsjednik Srbije se obraća naciji (UŽIVO)

Predsjednik Srbije se obraća naciji (UŽIVO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti.

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u obraćanju građanima, da još Srbija nije  dobila nacrt onoga što želi EU, kao i da je srpska strana dostavila svoj predlog, a albanska svoj.

„Radio sam sa njima tri dana po tom pitanju, mi smo dostavili svoj predlog, a Albanci svoj predlog. Ništa još nismo dobili iz Brisela i taj papir i dalje, do danas do 18 sati ne postoji“, rekao je Vučić nakon sastanaka prethodnih dana sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom.

Istakao je da ne postoji taj papir i da čim bude postojao da će da obavesti javnost i ukazati šta je loše ili dobro, ako tog dobrog bude bilo u nečemu što je za nas svakako teško.

Nije sudbonosni dan u Ohridu, pokušaću da uradim najbolje za SRB

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da u Ohridu neće biti nikakav sudbonosni dan, kao i da će tamo, kao i bilo gde drugde pokušati da uradi ono što je najbolje za Srbiju i da nastavi da radi na normalizaciji odnosa.

On je u obraćanju javnosti rekao da nije problem u tome šta će da potpiše, već da li će to da uradi.

„A u stvari se niko ne nada da nešto neću da potpišem, jer nikoga nije briga oko KiM, jedino o čemu brinu je javno streljanje predsednika Srbije. Oni se svi nadaju, koji organizuju protest da ću da potpišem da bi tražili moju glavu na tacni, a ne zato što bi bili uplašeni ili nezadovoljni što bi plan bio prihvaćen“, rekao je Vučić.

Kako je istakao, pokušaće u ime pristojne Srbije da uradi šta je najbolje.

„Da nastavimo da radimo na normalizaciji, da budemo konstruktivan partner EU. Čvrsto držimo naše crvene linije, nikoga nisam lagao u razgovorima, to ste videli prećutno sakriveno. Oni koji su dragi EU i koji su ih pitali za crvene linije, Lajčak im je rekao da sam to više puta ponovio šta su. Da ponovim svima je rečeno i niko nije mogao da kaže da to nije čuo jasno“, rekao je on.

On je naglasio da je važno da mi razumemo situaciju i koliko je komplikovana.

„Pozivam građane da veruju državnom rukovodstvu, ne moraju mene da vole, ali da veruju u posvećenost, mudrost, ozbiljnost i rodoljublje i snagu državnog rukovodstva. Znam šta radim“, rekao je Vučić.

Kako je rekao on ništa tajno neće da uradi i ponovio da su svi sporazumi odavno dostupni.

„Molim ljude za to jer smo taktički superiorni, a strateški smo gubili. Od Miloševića, Koštunice, Đinđića svi su oni bolji govornici i šarmantniji od mene, ali rezultati u svakoj sferi su malo drugačiji. Ne interesuje me da vladam emocijama ljudi. Moj posao je da Srbiji ostavim najbolje moguće rezultate i kao neko sa najviše glasova u istoriji. Znam šta ne smemo da izgubimo“, rekao je on.

(BN/Tanjug) Foto: Printskrin

CATEGORIES
Share This